Home » Andet » Vi googler hele Google
Vi googler hele Google

Vi googler hele Google

Share

Engang var Google bare en god søgemaskine. Nu er det en gigant, som er i færd med at erobre hele verden

Når vi siger Google, vil du oftest tænke på søgemaskiner og e-mails. Men Google er meget mere end det. Google dominerer inden for søgning og e-mail, men vidste du, at for eksempel videoplatformen YouTube også er ejet og drevet af Google? Det samme gælder mange andre online-platforme, som du måske allerede kender. Google har med tiden vokset sig fra at være en virksomhed med den bedste søgemaskine på internettet til at kunne løse absolut alle problemer i dit digitale liv.

Google udbyder nu den mest populære mailtjeneste i verden, samtidig med at selskabet gør det muligt at lagre milliarder af dokumenter online. De tilbyder superhurtig bredbånd og styresystemer til de mest populære smartphones. Man bliver fristet til at spørge sig selv, om alt, hvad de lancerer, automatisk bliver en global succes?

Google er med os hele tiden – i baggrunden og i forgrunden af vores produktivitet, vores fritid og vores rejser. Et netværk af apps og tjenester danner et økosystem, som naturligt holder sig selv ved lige. Google er helt uden sammenligning som virksomhed. I mange tilfælde vokser produkterne til at blive mere end bare redskaber for os.

“Google-tjenesterne er nærmest indlejret i vores underbevidsthed, og det i en grad, så vi ikke længere tænker på dem som selvstændige enheder.”

Så langt når Google ud

Der er tre tech-virksomheder i verden, som de fleste af os nok har hørt om: Microsoft, Apple og Google. Men det er kun Google, som har klaret på relativ kort tid at infiltrere vores liv fuldstændig. Googles grænser synes at være evigt ekspanderende. Millioner af os bruger Googles mailtjenester, og endnu flere bruger virksomhedens søgemaskiner på deres computere, telefoner og tablets.

Se også:  Tech-giganter vil af med skudsekund – det får computerne til at bryde sammen

Det stopper ikke her, for Google organiserer også upåklageligt vores kalendersystemer både privat og professionelt. Selv onlinevideo er nu domineret af Google gennem YouTube. Alt dette har stor indflydelse på tech-landskabet som helhed. Vi spørger os selv, om vi endnu kun har set toppen af isbjerget? Google og dens modervirksomhed Alphabet søger altid efter nye områder at udvide grænserne i.

Vi kan navigere gratis overalt i verden og se 3D-konstruktioner af berømte steder ved hjælp af Google Maps. Vi kan lagre og dele vores fotos online, lige når det passer os, og Google Now er der til automatisk at minde os om, når et arrangement løber af stablen, eller til at give os relevant information i forhold til vores næste punkt i programmet.

Googles bygningskompleks ”the Googleplex” er et helt enestående sjovt og produktivt miljø for Googles medarbejdere.

Googles kultur

De tjenester, som vi har nævnt hidtil, har stor indflydelse på vores liv, men de er ikke engang tæt på at dække alt, hvad Google har at tilbyde. Listen er uudtømmelig i en sådan grad, at det kan være svært at tænke på Google som ”bare” en virksomhed. Vi ”googler det” lige, når vi bliver i tvivl om fakta over middagsbordet. Vi kalder vores telefon for ”Android”, og vi tjekker vores “Gmail”. Google-tjenesterne er blevet indlejret i vores underbevidsthed i en grad, hvor vi ikke længere tænker på dem som tjenester.

Der er ingen tvivl om, at Google er blevet respekteret og endda cool på en måde, som meget få organisationer har formået. Det er blevet understreget ved lanceringen af den Google-fokuserede serie ”The Internship” – en komedie, som handler om den tossede tankegang, som fører til succes.

Google Doodles
Midlertidige forandringer i logoet skaber sjov på søgeplatformen

Se også:  Kvantecomputerne er her nu...

Den understreger også arbejdsmiljøet, som ligner lidt af en drømmearbejdsplads i sammenligning med de uinspirerende kontorer, som mange af os indtager på daglig basis. Virksomheden tilskynder til at være anderledes og ambitiøs. En organisation med en dinosaur ved navn Stan som maskot på en campus, hvor man tillader medarbejderne at tage deres hund med.

Det er ikke det hele …

Her kan ”tænkes ud af boksen”. It-giganten har også en flok på 200 geder plus hyrde og hund bare for at holde græsset nede på Google-campus. Men der er meget mere end det.

Hvis du vil lave en præsentation, et dokument eller et regneark, så kan du gøre det på onlinetjenesten Google Drev. Alle dine dokumenter gemmes i realtid, mens du skriver, og de findes lige ved siden af dine kontakter, e-mails, fotos, noter og påmindelser.

Du kan skabe sociale relationer gennem Google+ (dog ikke den store succes), tilbringe timer med at se (katte-)videoer på YouTube og dele dine tanker gennem tjenesten Blogger. Millioner af Android-apps sørger for, at din telefon og tablet giver notifikationer i ét væk. Simple oversættelser er kun et par klik væk. Video-opkald, panoramafotos, bøger, musik, billedredigering, finanser, uddannelse … listen kunne fortsætte i én uendelighed.

Integreret og gratis

Alle disse tjenester er omhyggeligt integreret i hinanden og er ofte gratis at bruge. Det er en fast del af den strategi, som har ført Google til gigantstatus. Og vi er ikke engang begyndt at tale om deres andre innovationer som eksempelvis arbejdet med selvkørende biler.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Android
erhverv
fremtid
Google
innovation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S