Home » Router » Google Wifi [TEST]: Googles router sætter ny standard for brugervenlighed
Google Wifi [TEST]: Googles router sætter ny standard for brugervenlighed

Google Wifi [TEST]: Googles router sætter ny standard for brugervenlighed

Share

Med et års tilløb er Googles første Wi-Fi-løsning landet i Danmark. Google Wifi, som produktet er døbt, bruger den hotte mesh-teknologi, og brugervenligheden er helt i top – i modsætning til prisen

Hele verdens søgemaskinegigant ved bedre end nogen, hvordan vi opkoblede mennesker bruger internettet og forlanger hurtig, stabil adgang til indhold, ligegyldigt hvor vi er. Også i private hjem er det i dag et must med Wi-Fi, som rækker helt ud i krogene. Derfor er det ikke altid nok med en enkelt, centralt placeret router – og slet ikke den skrabede model, de fleste teleselskaber bundler med deres internetabonnementer.

Google Wifi

I efteråret 2016 kom de første såkaldte mesh-systemer i handelen. ”Mesh” er til en afveksling ikke en forkortelse og betyder på engelsk (tråd)net eller maske – altså et finmasket gitter af knudepunkter, der via radiobølger er forbundet på kryds og tværs med hinanden.

Et mesh-system begynder med en forholdsvis lille router, som kommunikerer med et antal decentrale satellitter, der kan være fuldstændigt identiske med routeren. Det lyder enkelt, men hemmeligheden er nogle avancerede mikrochips og noget intelligent software, som styrer trafikken i Wi-Fi-systemet og sørger for, at signalerne følger brugerne rundt i hjemmet.

Se også:  Prøv Googles søgequiz over året 2018

Her på Alt om DATA har vi været med på mesh-toget fra dag ét. Vi har beskrevet og testet de betydende leverandørers løsninger, efterhånden som de er blevet lanceret. Nu er turen kommet til Google, hvis Wifi-produkt har kunnet købes i Amazom.com siden oktober 2016 og aktuelt ligger som denne onlinebutiks ”#1 Best Seller”. Det bliver spændende at se, om Google Wifis danske lancering også bliver et triumftog.

Diskret design

Wifi er ikke Googles første router. I 2015 lancerede man en OnHub-model, som ligner et køletårn og stadig kan købes i USA. Den oprindelige teknologi videreføres nu i Wifi-produktet, der kan fås i pakker med én eller tre routere i et ultra-enkelt design med en lækker byggekvalitet.

Ifølge Googles pressemeddelelse er en enkelt Wifi-enhed tilstrækkelig til et etageareal på op til 140 kvadratmeter, og 3-pakken kan dække et tre gange så stort hjem. Skulle det ikke være nok, kan man tilføje så mange routere, man ønsker.

Umiddelbart virker specifikationsniveauet ikke specielt højt. Google Wifi understøtter selvfølgelig 802.11ac-standarden, men båndbredden opgives til 1,2 Gbps – den laveste værdi, som vi til dato har set på et mesh-system. Helt normalt er begge frekvensbånd (2,4 GHz og 5 GHz) aktive hele tiden.

Se også:  Nu kommer måske verdens vildeste gaming-router med Wi-Fi 6

Tilslutningerne er lige så hurtigt overskuet. På hver router er der to gigabit ethernet-porte, der kan konfigureres som WAN eller LAN. Strømforsyningen er en meget diskret lille stikprop med et pænt langt kabel med et USB-C-stik, der ikke kan vendes forkert.

På bagsiden af hver enhed er der en umærket knap, som ikke omtales i den yderst kortfattede ”Sådan kommer du i gang” vejledning. Den bruges til fabriksnulstilling af routeren, hvad der også kan gøres fra den tilhørende app.

En WPS-knap til automatisk parring af router-systemet med kompatible Wi-Fi-enheder leder man forgæves efter. Google understøtter dog WPA2-kryptering, men man skal selv indtaste en adgangskode – hvis dette er muligt.

07_Familie-Wi-Fi-copy

Når en familie skal have kvalitetstid, kan det være smart med nul Wi-Fi. Googles app kan fastlægge, hvornår og hvordan der skal lukkes ned.

En app til det hele

Ligesom flere af markedets andre mesh-systemer skal Google Wifi opsættes og administreres med en app, og der er ingen andre muligheder, f.eks. for at bruge en browser.

Google Wifi AC-1304 AC1200 router
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Den diskrete Google Wifi er en komplet mesh-løsning, hvor udviklerne har set med friske øjne på udfordringer med trådløse routere. Opsætningen sætter nye standarder for brugervenlighed, og flere administrative funktioner har fået et twist, der gør dem mere intuitive og nyttige i familiemiljøer.«

Nøgletal
Produkttype: Dual-Band Wi-Fi-
system med mesh-teknologi
Processor: 717 MHz Quad Core
Båndbredde: Op til 1,2 Gbps (800 + 400 Mbps) pr. enhed
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 4 interne + Bluetooth
Porte (router): 2 x 1 Gbps WAN/LAN
Mål (B x H): 106 x 69 mm
Vægt: 446 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 3,3/5,2 W
Pris: 3-pak: 2890 kr. (vejl.); Separat router: 1090 kr. (vejl.)

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Google
router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S