Googles stemmestyrede assistent taler nu dansk

Googles stemmestyrede assistent taler nu dansk

Share

Google Assistant er endelig klar i en dansk version. Den kan bruges på både Android-mobiler og iPhones, og gør det muligt at søge information samt få hjælp til en lang række dagligdags ting blot ved at tale til mobilen … 

Danmark er ikke altid først i rækken, når det gælder digitale tjenester. Slet ikke dem, der har har med stenmestyring at gøre. Det har vi måtte sande de seneste år, hvor den ene smarte stemmestyrede dims efter den anden er kommet på markedet, uden at vi har kunnet bruge dem i Danmark.

Men nu er Google Assistant endelig klar på dansk. Ikke bare på Android-mobiler, men også på iPhones. Senere i år kommer også en version til smarte højttalere, sammen med den danske lancering af Googles egen smart-højttaler, Google Home. Der findes desuden en lang produkter til det smarte hjem, som elpærer, overvågningskameraer og lignende, der understøtter Google Assistant. Har du en bil med Android Auto, vil du også kunne bruge den danske stemmestyring her. 

Se også:  Ny hårdfør mobil fra Cat med Google Assistant
Lærer dig at kende

Google Assistent lærer at forstå og afkode brugerens verden, så den løbende bliver mere personlig, mere relevant og mere brugbar.

Assistentens personlighed og funktionalitet er specielt tilpasset det danske marked og forstår derfor forskellige kulturelle referencer. Eksempelvis kan den vise filmene i ‘biffen’, fortælle ‘alle børnene’-vittigheder til de små eller synge en dansk fødselsdagssang.

Udover Googles egne features får danskerne også adgang til flere danske virksomheders integration med Google Assistent. Det er blandt andre Netto, Matas og Coop. De har alle udviklet egne stemmestyrede assistenter, såkaldte ‘Actions on Google’, som gør det muligt for deres kunder at interagere direkte med dem og få adgang til forskellige digitale services via Google Assistent, ligesom eksempelvis Netflix og Spotify har gjort på globalt plan.

Se også:  Stemmestyret printer til det smarte hjem
Hjælper dig i hverdagen

Hvis du har en Android-telefon, kobler Google Assistent automatisk sig op på de Google-tjenester som Gmail, Maps og kalender. Er du iPhone-bruger, skal du selv hente Assistenten i App Store og give den adgang til de apps, du gerne vil kunne tilgå via assistenten.

På Android aktiveres assistenten ved at holde hjem-knappen nede. På iOS skal man åbne Google Assistent-appen.

Ved at tale til assistenten kan du også få hjælp til at skrive sms’er, søge på Google, finde vej, ringe op til kontakter eller afspille musik. Assistenten kan også hjælpe dig med at holde styr på din kalender og dine gøremål, hvis du for eksempel spørger “Hvordan ser min dag ud?”, svarer assistenten ved at læse dine kalenderaftaler op.

Brugerne kan til enhver tid spørge assistenten “Hvad kan du gøre?” for at få flere ideer til, hvad assistenten kan hjælpe med.

Del denne