Home » Bærbar computer » Google præsenterer bærbar med Chrome OS
Google præsenterer bærbar med Chrome OS

Google præsenterer bærbar med Chrome OS

Share

Så er den første bærbare computer med Googles nye Chrome OS-styresystem klar. Den ser yderst lovende ud, men vi må desværre vente et halvt års tid, før vi kan få fingre i den

Der har været spekuleret frem og tilbage, om vi ville få bærbare med Googles Chrome OS-styrestem at se før jul. I går fik vi så svaret, og det er både ja og nej. For Google viste en fuldt fungerende bærbar med Chrome OS, men denne model kommer ikke til salg. Vi må vente til midt i 2011, før der kommer Chrome OS-bærbare på markedet.

Meget tyder dog på, at vi har en del at glæde os til, for det ser ud, som om Chrome OS holder alt, hvad det har lovet og måske lidt til.

Som det længe har været kendt, er der tale om en ny type styresystem, som stort set udelukkende er baseret på webbaserede applikationer. På sin vis er der tale om en videreudvikling af Googles browser, og interfacet minder da også en hel del om Chrome. Det betyder, at alt, hvad du laver, er baseret på internettjenester med særligt fokus Googles Gmail, Google Docs, Picasa, YouTube og så videre.

Se også:  Guide: Gør din pc klar til Windows 11

Google demonstrerede, hvordan man nemt synkroniserer med andre enheder og har mulighed for at dele indhold med venner og familie. Samtidig fortalte Google, at Chrome OS-systemet bliver det sikreste styresystem, der nogensinde er lavet, da den webbaserede tilgang kræver en langt højere grad af beskyttelse end et almindeligt styresystem.

For at få det optimale ud af Chrome OS må computeren også være gearet til livet på nettet, og Google stiller således visse krav til hardwaren. For at demonstrere, hvordan en Chrome OS-bærbar bør skæres, er Google gået forrest og har skabt den prototype, som man fremviste i går.

Den er udstyret med ssd-disk, så den kan starte hurtigt. Google demonstrerede i går, hvordan Cr-48, som demo-modellen er døbt, starter op på 10 sekunder og går øjeblikkeligt fra standby til online-tilstand.

Skærmen er på 12″, og Cr-48 har fuldt tastatur og stor touchpad med integrerede knapper. Processoren er en ARM-baseret model, som ikke kræver aktiv køling og stort set ikke forbruger nogen strøm. Google fortæller således, at batteritiden er 8 timer ved normalt brug og en uge ved standby. ARM-processoren og ssd-disken gør samtidig, at der er tale om en stort set lydløs maskine, som ikke bliver varm.

Se også:  Windows 11 er gratis

Konstant adgang til nettet er afgørende for Chrome OS, og Cr-48 har således både 3G og WiFi. Det betyder, at vi godt kan regne med, at bærbare med Chrome OS vil blive solgt med diverse abonnementsordninger fra teleselskaberne.

Desværre kommer dette først til at ske i midten af næste år, da Google ikke har tænkt sig at sælge sin egen maskine og stadig mener, at der mangler lidt, før Chrome OS er helt færdigt. Til sommer kan vi således forvente at se de første Chrome OS-bærbare på markedet, som kommer fra Acer og Samsung.

Du kan se mere til Cr-48 her.


TAGS
Chrome OS
styresystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S