Home » Router » Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring
Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

Share
Fin hastighed

Nest WiFi bygger på en 802.11a/b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz simultaneous dual-band forbindelse. Et ganske solidt fundament, dog lidt ærgerligt, at man ikke har ført teknologien helt up-to-date med WiFi 6. Det havde fremtidssikret løsningen bedre. Årsagen er formentlig, at der er tale om et lidt ældre produkt, som har været ude på andre markeder siden sidste år.

Hastigheden er dog god og stabil. Vi havde routeren stående i en stue, hvor film- og musikstreaming, bærbare computer, mobiler og diverse smart home enheder suger godt af datastrømmen, men der var ingen slinger i valsen. De fik hvad de havde behov for. Man kan nemt måle hastigheden inde i Google Home-appen. Den ramte en download-hastighed på 165 Mbit/s og upload-hastighed på 31 Mbit/s. Mere end rigeligt for de fleste husstande.

Se også:  B&O Beosound Balance [TEST]: Hundedyr streaminghøjttaler giver harmoni i stuen
Udvid rækkevidden

Google lover en rækkevidde på cirka 120 kvm for routeren alene. Har man en større bolig kan man udvide signalet med et Wi-Fi-punkt. Der fulgte et med i den pakke vi testede.

Testen blev udført i en lejlighed på cirka 120 kvm, fordelt på to etager. Routeren stod i overetagen, WiFi-punktet i underetagen, i modsatte ender af boligen.

Tidligere havde vi udfordringer med at få Wi-Fi helt ud i de yderste kroge, men med WiFi-punktet koblet på, var der godt tryk på signalet overalt.

Indbygget assistent

WiFi-punktet tilsluttes ligeså let som routeren. Det er lidt mindre i format, men stort set identisk i design. Det gemmer imidlertid på helt andre funktioner. Den lille runde enhed har på en komplet Nest mini indbygget.

Der er højttaler og mikrofon, og den kan derfor reagere på stemmekommandoer. Styr hjemmets enheder, tjek din kalender, lav indkøbslister m.m. ved hjælp af Google Assistant. Ønsker du ikke at assistenten lytter, kan du med en fysisk knap slå mikrofonen fra. Så lyser et orange lys i bunden. Du kan selv regulere styrken af det, eller slå det helt fra.

Det lille Wi-Fi-punkt har indbygget højttaler og stemmestyret assistent. Når mikrofonen er slået fra lyser et orange lys under enheden.

Det lille Wi-Fi-punkt har indbygget højttaler og stemmestyret assistent. Når mikrofonen er slået fra lyser et orange lys under enheden.

Wi-Fi-punktet har også Chromecast og Bluetooth, så du kan bruge det som musikhøjttaler. Lyden er faktisk ganske anstændig. Ikke en basbombe, men fin til afdæmpet soveværelsemusik.

Se også:  Nu kan små virksomheder få mesh med Wi-Fi 6

Om man så lige har brug for en stemmestyret højttaler, der hvor man har behov for et Wi-Fi-punkt, kan være spørgsmålet. Det var ikke tilfældet for os. Til gengæld havde det været rart, hvis routeren havde haft en indbygget assistent. Hvor den stod, var behovet større. Men sådan vil det være forskelligt for alle brugere.

TAGS
Google
Google Assistant
Mesh
mesh-router
Nest
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S