Home » Router » Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring
Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

Share

Vejen til bedre internetforbindelse er lækkert design. Googles Wi-Fi-system er så nydeligt, at man har lyst til at stille det frem i stuen, hvor det giver optimalt signal. Og så er der indbygget højttaler og stemmestyring i udvidelses-enhederne …

En router er sjældent noget, der pynter. Derfor har vi tendens til at gemme den væk. Desværre får man langt fra det fulde udbytte af Wi-Fi-forbindelsen, hvis routeren er placeret i en skuffe, et skab eller under sofaen. Routeren skal stå frit fremme med så få forhindringer som muligt for at sprede signalet optimalt.

Google har derfor udformet Nest WiFi, så man rent faktisk har lyst til have den stående i stuen. Derved får man det fulde udbytte af forbindelsen.

En anderledes strategi end mange konkurrenter, som først og fremmest fokusere på teknologisk formåen.

Harmoni i stuen

Men det er faktisk lykkes ganske godt for Google, at gøre routeren stuevenlig. Det afrundede hvide design glider fint i en moderne boligindretning. Den fik lov at erstatte et monster af en gaming-router med fire store antenner strittende ud i alle retninger, og det gav unægtelig en anden harmoni i rummet. Der skal tilkobles et diskret hvidt strømkabel samt et ethernetkabel fra din router – flere ledninger behøves ikke.

Se også:  Netgear Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris

Har du smarte enheder i hjemmet som Hue-pærer, IKEAs Trådfri-produkter og lignende, er der et ethernet-stik til deres hub eller bridge. Men da der kun er ét stik, er du nødt til at vælge, hvis du har produkter fra flere forskellige systemer. Og her møder man vel nok den største begrænsning. Nest WiFi vil gerne være en del af det smarte hjem og på æsken reklameres der med at den understøtter et væld af smarte enheder, men reelt set er mulighederne begrænset, da der kun kan tilkobles én hub af gangen – altså med mindre du også tilkobler en switch. Flere og flere smart home-systemer kan dog bruges uden en hub, så lad os håbe udviklingen fortsætter den vej. For de pynter heller ikke i stuen.

Se også:  Netgear Nighthawk XR1000 [TEST]: Formel 1-router til de sejeste gamere
Enormt brugervenlig

Opsætningen er klaret på ingen tid. Glem alt om snørklede indstillinger. Du kan blot føje routeren til dit Google Home-system som enhver anden enhed. Hvis du så oveni købet bevarer samme netværksnavn og kode, kan du stort set slippe for at gøre yderligere. Alle vores tilsluttede produkter koblede selv på routeren og kørte videre som før. Lige med undtagelse af Sonos, som glemte hele opsætningen og krævede en geninstallation af hver enkelt højttalere. Men det klandrer vi ikke Google-routeren for.

TAGS
Google
Google Assistant
Mesh
mesh-router
Nest
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S