Home » Mobiltelefon » Google løfter sløret: Her er de nye funktioner i Android 11
Google løfter sløret: Her er de nye funktioner i Android 11

Google løfter sløret: Her er de nye funktioner i Android 11

Share

Endelig har Google præsenteret nyhederne i den næste store version af deres mobilstyresystem. Android 11 vil give en mere sammenhængende oplevelse på tværs af apps, intelligent betjening af hjemmet og bedre beskyttelse af privatlivet

Google skulle have afholdt stort online præsentations-event i sidste uge, men valgte at aflyse på grund af urolighederne i USA.

Her til aften har søgegiganten imidlertid valgt at publicere et blog-indlæg, hvor de væsentligste nyheder i Android 11 præsenteres.

Flydende kommunikation

De fleste kommunikerer på mange forskellige apps, og det kan ærlig talt være lidt svært at holde styr på de mange tråde man sommetider har gang i her og der. Nu samler Google det hele i et særligt område i dine notifikationer. På den måde bliver samtalerne ikke spredt ud mellem andre notifikationer, og du kan vælge at prioritere visse samtaler, så de eksempelvis altid dukker op på dit allways-on-display eller endda bryder igennem din “forstyr ikke”-blokering.

Se også:  Et ægte kvalitetskamera i mobilen: Sony lancerer Xperia PRO-I med stor 1.0-type sensor

Du kan desuden lave bobler til dine samtaler, så de holder sig synlige på skærmen, uanset hvad du ellers laver på mobilen. Boblerne vil fungere på tværs af apps, så du kun behøver at kommunikere et sted.

Selve svarene bliver også hurtigere at skrive med Gboard, som automatisk kommer med forslag til emojis og tekst baseret på den aktuelle samtale. Det vil også gøre det lettere at udfylde diverse formularer.

Intelligent fjernbetjening

Det bliver nemmere at styre dine smarte enheder i hjemmet samt dit medieindhold på mobilen. Ved at holde powerknappen nede dukker en menu op, med de funktioner, der er relevante for dig nu og her. Er du hjemme er det dine smart home-enheder, er du på farten er det din digitale pengepung, er du i lufthavnen er det dit boardingpas osv.

Der kommer også ny mediekontrol, som gør det nemmere at flytte musik mellem dine hovedtelefoner og dine højttalere, film og serier mellem din smartphone og dit tv osv.

Se også:  CES: Her er specifikationerne på OnePlus 10 Pro

Tjek på tilladelserne

Sikkerhed og privatliv får også et nøk op. Det bliver nu muligt at give engangstilladelser til apps, der vil bruge kamera, mikrofon og lignende. Når engangstilladelsen er brugt, vil du blive spurgt igen, næste gang app’en ønsker tilladelse.

Har du ikke brugt en app i lang tid vil alle dens tilladelser blive fjernet. Du vil få besked, når det sker, og kan altid godkende tilladelserne igen.

Android 11 byder desuden på mange andre nyheder, eksempelvis en skærmoptager, forbedret stemmestyring, optimeret ydelse, samt en ny deling-menu, der gør det nemmere at dele indhold fra mobilen.

Styresystemet er ude i beta nu. I første omgang på Googles egne Pixel 2+-mobiler. I løbet af de kommende uger vil det være muligt at hente betaen på andre Android-mobiler.


TAGS
Android
android 11
mobilstyresystem
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S