Home » Smart hjem » Google Home [TEST]: Styr dit hjem med stemmen
Google Home [TEST]: Styr dit hjem med stemmen

Google Home [TEST]: Styr dit hjem med stemmen

Share

Google Assistant er kommet til Danmark og med den digitale assistent også to stemmestyrede Google-højttalere. Vi tester Google Home og Google Home Mini og ser, hvordan de kan være med til at gøre dit smarte hjem endnu smartere

Det har været ret længe undervejs. I flere år har vi måtte høre på, at den ene og den anden enhed har Google Assistant indbygget, uden at vi herhjemme har haft mulighed for at drage nytte af det.

Nu er ventetiden endelig forbi. Google-assistenten er officielt flyttet til Danmark, så vi nu også har glæde af stemmestyring på vores modersmål.

I forbindelse med udrulningen har Google sendt deres egne stemmestyrede højttalere, Home og Home Mini, på det danske marked. Dem tog vi udgangspuntk i, da vi testede Googles Assistant.

To størrelser

Forskellene på de to kan meget simpelt forklares med størrelse, pris og lydkvalitet. Den store Home-højttaler har ganske fin lydkvalitet, som gør den egnet til musikafspilning, mens den lille Home Mini er mere spinkel i lyden og primært er tiltænkt kommunikation mellem dig og Google Assitant.

Den fungerer dog også helt fint til nyheder og taleprogrammer. Med priser på 1149 og 449 kroner er det relativ overkommelige investeringer. De er ganske nydelige begge to, og passer fint ind i et moderne hjem med deres stofbeklædte design.

Installationen foregår nogenlunde nemt. Højttalerne skal lige lære din stemme at kende, og så kan du koble dem på dine andre Google Home-kompatible produkter via Home-appen på din smartphone. Den fungerer både på Android-mobiler og iPhones.

Det er vigtigt, at du lige gør dig lidt umage med at få sat hele dit Home-system op på en måde, der giver mening for dig, for det vil efterfølgende have betydning for, hvordan du har navngivet rummene, hvilke højttaler du har valgt som din primære

Se også:  Snart læser Android-mobilen hele internettet højt for dig

. Er højttaleren i stuen eksempelvis din primære, og du fortæller højttaleren i køkkenet, at du vil høre nyhederne, så vil det være højttaleren i stuen, der afspiller dem. For at det sker i køkkenet, skal du specifikt fortælle det.

Er der flere, som vil bruge højttalerne i samme husstand, kan Google skelne mellem forskellige stemmer. Hver bruger skal blot foretage stemmeopsætningen. Dernæst vil højttalerne kunne give informationer specifikt tilpasset den enkelte, eksempelvis kalenderaftaler, trafik til arbejdet og lignende.

Styr dit hjem med stemmen

For at få kontakt med højttaleren skal du sige “Hey Google …” efterfulgt af din kommando, eksempelvis “Hvordan bliver vejret i morgen”. Dernæst vil højttaleren respondere enten med en bekræftelse på din kommando eller med en venlig tilkendegivelse af, at den ikke forstår, hvad du siger eller er i stand til at udføre din forespørgsel. Lys på toppen af højttalerne indikerer, om de lytter, tænker eller svarer.

I sig selv er Google-højttalerne begrænsede i deres funktionalitet. De kan fortælle dig om vejrudsigten for de næste dage, oplyse dig om aftaler i kalenderen, huske påmindelser og alarmer eller tilføje ting til din indkøbsliste. Du kan også med tale sende beskeder til dem derhjemme fra din smartphone, når du selv er ude.

Men det er først, når du begynder at koble andre tjenester og enheder på dit system, at Google Home for alvor bliver smart. Der er et stort udvalg af både software og hardware, der under-støtter systemet. Eksempelvis kan du tilkoble din Spotify-konto og vælge musik på højttalerne via stemmekommandoer.

Der er også adgang til radio via TuneIn samt nyheder fra DR, 24syv og meget andet. Har du en Chromecast tilkoblet dit tv, kan du skifte mellem film og serier på Netflix, ViaPlay og YouTube. Og det er faktisk slet ikke så tosset en ting, for så slipper du for at finde mobilen frem, hvis du blot vil skifte til det seneste afsnit af Narcos.

Se også:  Googles nye Wi-Fi-system har stemmestyring og musikhøjttaler

Google Home taler også sammen med en lang række smarthome-produkter. Har du smarte elpærer fra Philips kan du skrue ned for lysstyrken blot ved at sige “Hey Google, skru ned for lyset i stuen”, eller du kan skifte til andre lysscenarier ved ligeså simple kommandoer. Også pærer fra LiFX, Geeni og Wiz er kompatible.

Det samme gælder ting som smarte stikkontakter. Du kan eksempelvis beordre kaffemaskinen i køkkenet tændt, inden du træder ud af sengen – samt overvågningskameraer, røgalarmer og intelligente dørklokker for nemmere adgang til dit sikkerhedsudstyr. Tilmed printere, termostater og robotstøvsugere kan styres.

Det er dog ikke hvad som helst man kan sige til sine apparater eller til Google Home generelt. Man skal lige lære, hvilke kommandoer der er mulige, og hvordan de skal formuleres. Det kan føre til nogle frustrationer i starten, men den indbyggede assistent er forholdsvis tålmodig og ret god til at tyde en morgentræt stemme.

I virkeligheden er det dog slet ikke nødvendigt at bruge Googles højttalere for at anvende den stemmestyrede assistant. Såvel Android-mobiler som iPhones har direkte adgang til den, blot man henter Home-appen til sin mobil. Og der findes desuden et væld af både højttalere og hovedtelefoner, hvor Google Assistant er indbygget.

5 ting du kan styre med Google assistant
1. Philips Hue elpærer

Tænd, sluk eller dæmp lyset med en simpel stemmekommando.

2. HP  Tango X printer

Bed printeren udskrive dine dokumenter.

3. Nest Protect røgalarm

Bed røgalarmen lave tilstandstjek, give batteristatus og andet.

4. Harman Kardon Citation højttalere

Fortæl højttalerne, hvad du vil høre, eller brug dem som centrum for dit stemmestyrede hjem.

5. Tado termostater

Stemmestyr varmen i dit hjem med de smarte termostater fra Tado.

TAGS
digital assistent
Google Assistant
Google Home
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S