Home » Smart hjem » Google Home kan købes i Danmark om to uger
Google Home kan købes i Danmark om to uger

Google Home kan købes i Danmark om to uger

Share

Nu er der godt nyt til de danskere, der har set frem til lanceringen af Google Home og Google Home Mini i Danmark. De to stemmestyrede smart-højtalere, som forstår og svarer på dansk, vil være tilgængelige i Googles egen webshop og hos Elgiganten fra den 24. oktober med mulighed for at forudbestille allerede fra i dag

Tidligere på året blev Googles stemmestyrede, digitale hjælper, Google Assistent, lanceret på dansk til Android og iOS. Og fra den 24. oktober kan samme assistent tilgås gennem de to stemmestyrede smart-højtalere Google Home og Google Home Mini.

Google Home Mini er en lille hjælper, primært designet til stemmestyring, der passer ind overalt i boligen, mens dens større Google Home også kan levere god lyd til musik og film.

Gør dit digitale liv nemmere

Med hjælp fra Google Assistent åbner Google Home for internettets muligheder, uden at brugeren behøver at taste eller swipe på en skærm. Søg på nettet, tjek kalenderen, få trafikinformation og rutevejledning, tænd og sluk lyset, sæt påmindelser og afspil musik ved hjælp af stemmen. Dermed kan opmærksomheden bruges på noget mere vigtigt – som for eksempel at bruge tiden sammen med venner og familie.

Se også:  Guide: Sådan får du et smart stemmestyret hjem uden Google

Google Home giver samtidig stemmekontrol over hjemmets ‘smart home’-devices, som eksempelvis Philips Hue, Nest sikkerhedskameraer og videodørklokker samt IKEA Trådfri.

“Danskerne tager normalt positivt imod ny teknologi, der kan gøre hverdagen lidt nemmere og spare os tid. Og det er netop, hvad Google Home kan. Vi håber, at mange danskere vil tage den til sig som en integreret del af deres hjem – hvad enten det er til at afspille musik, søge information, styre lyset og andre smart-home enheder eller noget helt andet. Det kan forhåbentlig frigøre noget tid, som vi i stedet kan bruge med hinanden”, siger Googles kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde.

“OK Google, hvordan bliver vejret i dag?”

Brugerne kan starte en forespørgsel ved at sige “OK Google…” eller “Hey Google…”, og så vil Google Home levere informationer om vejr, trafik, opskrifter, nyheder, kalenderaftaler mm. Når Google Home registrerer en af de to aktiveringskommandoer, lyser et LED display op for at indikere, at enheden nu lytter aktivt.

Se også:  B&O Beosound Balance [TEST]: Hundedyr streaminghøjttaler giver harmoni i stuen

Ved hjælp af en teknologi kaldet Voice Match kan Google Home skelne mellem forskellige stemmer, hvilket gør det muligt for flere personer at bruge den samme Google Home-enhed og få svar, der er personlige for dem.

Via Google Home kan man også lytte til de seneste nyheder fra DR og Radio24syv, en ugentlig opsamling fra Radio Information og Altingets podcast “Parlamentet” samt afspille musik fra eksempelvis YouTube Music eller Google Play Musik. Hvis man har en Google Chromecast, kan man også bede Home om at afspille film og serier fra tjenester som Netflix og Viaplay direkte på fjernsynet.

Ovennævnte er blot nogle få af de mange tjenester og funktioner, der er tilgængelige med Google Home, og flere vil komme til, i takt med at Google udvider funktionaliteten og antallet af partnere.

Google Home koster 1.149 kroner og Google Home Mini koster 449 kroner. Begge højtalere vil være tilgængelig i Google Store og hos Elgiganten fra den 24. oktober. Det er muligt at forudbestille højtalerne online via Elgiganten og Google Store fra kl. 18.00 i dag.


TAGS
Google Home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S