Home » Spil » Google giver dig en superkonsol i skyen
Google giver dig en superkonsol i skyen

Google giver dig en superkonsol i skyen

Share

Stadia er navnet på Googles nye spil-platform, der leverer mere gaming-power end markedets stærkeste konsoller og giver mulighed for at spille på tværs af smartphone, tablet, computer og tv

Fremtidens gaming foregår ikke på en klassisk konsol. I hvert fald ikke i følge Google. Internet-giganten løftede i aftes sløret for en streaming-tjeneste, der tager gaming ud af stuerne og slipper den fri i en cloudbaseret verden, hvor enhver enhed i princippet kan være din konsol.

Stadia er således hundrede procent cloud-baseret og fungere på både smartphone, tablets, pc’er og ikke mindst chromecast, så du kan få spillene op på dit tv.

Stærkere end en konsol

At spillene kører vi nettet er ikke noget, der sætter begrænsninger på oplevelsen. Faktisk fortalte Google ved præsentationen i går at grafikydelsen kan blive stærkere end den på markedets konsoller, fordi der trækkes på Googles enorme datacentre. Ved lanceringen vil tjenesten understøtte 4K60 HDR, senere vil man kunne spille i helt op til 8K120. Stadia kan ligeledes leverer suurround-lyd. Få optimal afvikling anbefaler Google imidlertid en 5G-forbindelse.

Se også:  Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi

Stadia bliver integreret i YouTube, så man her kan følge med i andres spil. Det vil være muligt at hoppe med på et multiplayer-spil direkte fra Googles videotjeneste.

Ny controller

I forbindelse med lanceringen kommer Googles også med en spilcontroller, skræddersyet til Stadia. Udover klassiske kontrolknapper har den knap til YouTube og til Google Assistant, som er integreret. Den stemmestyrede assistent skal åbne op for nye måder at interagere med spillene. Også andre Bluetooth-controllere vil kunne bruges med Stadia.

Google demonstrerede Stadia ved at streame Assassin’s Creed Odyssey. Udover store titler som denne vil også mindre spiludviklere have mulighed for at komme ind på platformen. Google er i dialog med en lang række spilproducenten om indhold til Stadia.

Se også:  Spil i skyen på en ny måde

Tjenesten lanceres i løbet af 2019, først i USA, Canada og Europa. Præcis hvornår kunne Google ikke fortælle, og hvad prisen bliver var der heller ikke nogen melding om.


TAGS
Stadia
Steam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S