Home » Andet » Nyn melodien og Google finder den for dig
Nyn melodien og Google finder den for dig

Nyn melodien og Google finder den for dig

Share

Hvis du har fået en melodi på hjernen og ikke kan finde ud af, hvilken det er, så kan Google måske hjælpe dig.

Kender du det, at en melodi har sat sig fat i hovedet, men du kan ikke komme på, hvad den hedder. Nu kan du nynne melodien til Google, og så får du (ret sikkert) et svar.

Funktionen findes på dansk på Android-telefoner, men på iPhones endnu kun på engelsk. Søgningen fungerer på den måde, at du åbner Googles app eller benytter Google Assistant. Her klikker du på mikrofon-ikonet og på knappen “Søg en sang”, hvorefter du nynner melodistumpen.

Når du er færdig med at nynne, hjælper en maskinlæringsalgoritme med at identificere potentielle sange. Google viser dig de mest sandsynlige muligheder baseret på melodien. Derefter kan du vælge det bedste match og udforske oplysninger om sangen og kunstneren, se eventuelle musikvideoer eller lytte til sangen i din yndlingsmusikapp.

Se også:  Corona bremser ikke VOLA: Dansk band inviterer fans op på den virtuelle scene
Sådan finder Google melodien

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Når du nynner en melodi, forvandler maskinlæringen lyden til en talsekvens, der repræsenterer sangens melodi. Det er musikkens “fingeraftryk”. Googles modeller er trænet i at identificere sange baseret på en række kilder, herunder mennesker, der synger, fløjter eller nynner, samt på studieoptagelser. Algoritmerne fjerner også alle de andre detaljer, som ledsagende instrumenter og stemmens klang og tone.

Talsekvensen sammenlignes herefter med tusindvis af sange fra hele verden og identificerer potentielle muligheder i realtid. Hvis du for eksempel lytter til Tones and I’s “Dance Monkey”, vil du genkende sangen uanset, om den blev sunget, fløjtet eller nynnet. På samme måde genkender maskinindlæringsmodellerne melodien i den studieversion af sangen, som bruges til at matche den med din nynnen.

Se også:  Nu kommer Google med sin egen mobilprocessor

Ifølge Google bygger arbejdet på selskabets AI-forskningsteams musikgenkendelsesteknologi. Google lancerede Now Playing på Pixel 2-telefonen i 2017. I 2018 blev den samme teknologi anvendt til SoundSearch-funktionen i Google-appen, som havde adgang til et katalog med millioner af sange.

Ifølge TechCrunch er Google ikke pioneren på dette område. SoundHound Midomi tilbyder også musikgenkendelse, hvor man enten synger eller nynner. Men fordi Googles funktion er indbygget i Google-appen eller i Google Assistant, når den ud til langt flere mennesker.

Det vides ikke, hvornår du kan lave nynne-søgning på dansk, hvis du har en iPhone.


TAGS
Google
musik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S