Home » Mobiltelefon » Google er ikke Huaweis største problem – nu ryger hele rygraden i mobilerne
Google er ikke Huaweis største problem – nu ryger hele rygraden i mobilerne

Google er ikke Huaweis største problem – nu ryger hele rygraden i mobilerne

Share

Listen over virksomheder, der stopper samarbejdet med Huawei vokser dag for dag. ARM, som står bag teknologien i Huaweis processorer, er nu også iblandt, og det kan gøre det svært at skabe smartphones som hidtil

Tidligere på ugen begyndte store amerikanske tech-virksomheder at lukke ned for samarbejdet med Huawei. Først var det Google, som står bag Android-systemet, der styrer Huawei-mobilerne, siden var det Intel og Qualcomm, som leverer chips til producentens laptops og modems.

De mange boykot sker på baggrund af et handelsforbud udstedt af den amerikanske regering, og er således ikke med producenternes gode vilje.

At et sådan handelsstop laver rav i den, i langt videre udstrækning end ventet, vidner en midlertidig udsættelse af Googles boykot på 90 dage da også om.

Hjernen i mobilerne er truet

Men at Huawei står foran store udfordringer ændrer det ikke på. Ikke mindst fordi listen af virksomheder, der må rette sig ind efter handelsforbuddet, vokser støt.

Se også:  Huawei Sound X [TEST]: Kan Huawei sende dig i Hi-Fi-himlen?

Senest har Panasonic og chipproducenten ARM meldt ud at samarbejdet stopper. Især sidstnævnte bliver svær at undvære, da ARM står bag det grunddesign Huaweis egne processorer bygger på.

Selvom ARM er en engelsk virksomhed, skal den adlyde handelsforbuddet, da dets designs bygger på teknologi, der har oprindelse i USA.

En stakket frist

Huawei er allerede i færd med at kigge på alternative løsning, der kan lappe hullerne efter de tabte samarbejder, blandt andet deres eget mobilstyresystem, som vil kunne køre Android-apps. Men når det gælder processorer, vil det fremadrettet blive svært at skabe chips til Huawei-mobilerne, der kan følge med konkurrenterne på kvalitet, hvis ikke der er adgang til ARMs design.

Se også:  Huawei MateBook X [TEST]: Lækker letvægter fuld af kræfter og funktioner

Producenten kan forsætte med at skabe sine nuværende processorer, eksempelvis Kirin 980, som sidder i de nyeste topmobiler, P30 Pro og Mate 20 Pro, da licensen til det ARM-design, der ligger til grund for dem allerede er erhvervet. Kirin 980 har formentlig nogle måneder at løbe på, før den begynder at blive forældet. Og så vil Huawei få problemer, hvis der ikke længere er adgang til den nyeste ARM-teknologi.

Men hvor hele denne sag står til den tid, er ikke til at sige. Huawei kan håbe på, at det bliver åbner for forhandlinger mellem USA og Kina, og at klimaet bliver så tilpas godt igen, at handelsforbuddet annulleres. Alternativt må Huawei finde kinesiske leverandører, der kan erstatte de amerikanske eller begynde deres egen produktion, så de kan stå helt selvstændigt.


TAGS
ARM
Huawei
Mobilprocessor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S