Home » Mobiltelefon » Google boykotter Huawei – adgang til Android stærkt begrænset
Google boykotter Huawei – adgang til Android stærkt begrænset

Google boykotter Huawei – adgang til Android stærkt begrænset

Share

Som følge af handelskrigen mellem USA og Kina er Google blevet pålagt at droppe samarbejdet med Huawei. Der lukkes for adgangen til apps og opdateringer i fremtidige Huawei-mobiler

Handelskrigen mellem Kina og USA spidser til. Det får konsekvenser for telegiganten Huawei, der i forvejen har haft det svært på det amerikanske markeds, som følge af spionagemistanker.

Da virksomheden er kommet på Trumps sortliste, må amerikanske selskaber ikke samarbejde med den. Det indbefatter blandt andet Google, som derfor må lukke ned for at transaktioner med Huawei. Det fortæller en unavngiven kilde til Reuters.

Begrænset adgang

Da Huaweis mobiler bygger på Googles Android-system, rammer det producenten på et ømt punkt.

For eksisterende ejere af Huawei-mobiler bliver konsekvenserne umiddelbart ikke så store. Android vil forsætte med at blive opdateret, og det samme gælder de Google-apps man har. Om man kan forvente at få de næste store versioner af Android er uvist.

Se også:  Fodboldfeber sejrede over corona: Google afslører årets mest populære søgninger

Fremadrettet vil nye Huawei-mobiler miste adgang til den fulde version af Android. Kun den begrænsede open source version vil være tilgængelig. Der vil ikke være adgang til Google-apps som Play Store, Gmail, YouTube m.fl., som for de europæiske brugere er helt essentielle for at få den oplevelse man forventer.

Allerede klar med erstatning

Huawei har udviklet software, der kan erstatte Android, men om oplevelsen og udvalget af apps og funktioner vil kunne matche er tvivlsomt.

Det ligner derfor lidt af en krise for mobilproducenten, som ellers er stormet frem på det europæiske, og ikke mindst det danske marked, de sidste par år.

Se også:  Huawei Matebook 13 [TEST]: Stilsikker allrounder til fornuftig pris

Den officielle udmelding fra producenten lyder:

“Huawei has made substantial contributions to the development and growth of Android around the world. As one of Android’s key global partners, we have worked closely with their open-source platform to develop an ecosystem that has benefitted both users and the industry,

Huawei will continue to provide security updates and after sales services to all existing Huawei and Honor smartphone and tablet products covering those have been sold or still in stock globally. We will continue to build a safe and sustainable software ecosystem, in order to provide the best experience for all users globally”.


TAGS
Android
boykot
Google
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S