Home » Internet » Goggles – når din computer ser
Goggles – når din computer ser

Goggles – når din computer ser

Share

Det er en af de mest fantastiske fornyelser af, hvordan vi kan bruge computeren – den kommer selvfølgelig fra Google.

Visual Search lyder på overfladen ikke enormt spændende, men det er det. Google kalder deres visual search for Goggle, et ordspil på at glo og selvfølgelig deres navn. Goggle kan bruges til mange ting:

Hvis du for eksempel sidder på en restaurant i Frankrig, og dit franske er lidt rustent. Så tager du bare din Android-baserede telefon frem og tager et billede af menukortet.

Så kan du markere den del af kortet, som du er interesseret i, så vil telefonen med det samme oversætte menupunktet. I de kommende versioner af Goggles vil den sikkert også hente grundige beskrivelser af retten fra opskriftssites eller lignende.

Det er én type visuel søgning, men du kunne også være i Timbuktu og have problemer med at forstå de lokale vejskilte. Fluks frem med telefonen. Tag et billede og få en oversættelse.

Se også:  Gmail og andre Google-tjenester ramt af store tekniske problemer

Men visuel søgning er meget mere end det. Når du nu står i Timbuktu, så kan det være, at du tager et billede af Sankore moskeen, men ikke aner, hvad det er.

Så laver Goggles selvfølgelig en søgning på billedet, identificerer korrekt moskeen, og finder derefter dens side i Wikipedia. Så kan du læse alt om den lige på stedet – hvis ellers din telefon kan få en ordentlig internetforbindelse i Timbuktu.

Det samme kan den selvfølgelig gøre for kunstværker, vinetiketter og alt muligt andet, som du kunne tænke dig at blive klogere på.

Hvis du får et visitkort, kan den også affotografere det, genkende formatet på dataene og oprette en ny kontaktperson i din telefon eller i din kontaktdatabase.

Se også:  Samsung Galaxy S20 [TEST]: Kompakt mobil med toptunet teknologi

Det er supersmart og supereffektivt. Faktisk er det også en måde at gøre dig mere intelligent og vidende på. Normalt når du ser eller hører noget, så er du kun klog på det, hvis du i forvejen har lært noget om det.

Men det med at lære ting er rigtig besværligt, og vi har en tendens til at glemme det igen.

Med Goggles i vores telefon, bliver vi klogere med det samme – og i øvrigt også meget mere præcise, hvem kan huske hvornår Sankore moskeen blev bygget? – og vi bliver det uden alt besværet!

Go for Google og Goggles – de bliver vores eksterne hjerne, måske kan de endda tjene penge på det.


TAGS
Android
Google
visual search

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S