Home » Hovedtelefoner og højttalere » Gør hi-fi-lyden trådløs
Gør hi-fi-lyden trådløs

Gør hi-fi-lyden trådløs

Share

Smart lille gadget kan ikke alene fodre dit hi-fi med computerlyd, men også indgå i andre sammenhænge, hvor kabler er et problem

Mange af os drømmer om et trådløst liv, hvor vi kan hygge os med it, tv, audio og video uden at have kabler i bundter overalt i huset. Når det gælder digitale data, er de fleste nok kommet langt med trådløse routere, men hvis et analogt produkt, for eksempel et stereoanlæg, ikke er født med opkoblingsmulighed, hvad gør man så?

Audioengine AW1

Audioengine er en Hongkong-virksomhed, der bygger aktive højttalere – højttalere med indbyggede forstærkere, som kun behøver strøm fra en stikkontakt og et linjesignal, for eksempel fra en pc eller notebook – og enheder til at koble dem til andet grej.

AW1 er et sæt bestående af to overdimensionerede usb-nøgler, der fungerer som henholdsvis trådløs sender og modtager på 2,4GHz-båndet. Selvom enhederne er små, er de ganske avancerede, og producenten lover fuld cd-kvalitet, det vil sige et frekvensområde op til 20kHz, forsvindende lav forvrængning og et dynamikområde på mere end 90 dB. Med andre ord noget helt andet end fortidens babyalarmer og andre analoge løsninger. Den analoge tilslutning på begge enheder er en 3,5 mm stereo mini-jack og passer til et almindeligt hovedtelefonstik. Bedre bøsninger er der simpelthen ikke plads til.

Se også:  B&O klar med en lille lydgranat, der holder til det barske udendørsliv

Både senderen og modtageren kan strømforsynes fra en usb-terminal, og der medfølger en enkelt 5-volts standard-usb-strømforsyning. Hvis AW1 skal bruges helt uden computer, er det nødvendigt at købe en ekstra strømforsyning – eller stå på hovedet i rodekassen.

Fra usb til hi-fi

I mit noget uoverskuelige kontormiljø er det oplagt at bruge AW1 som bindeled fra desktop-computeren med musik på harddisk-en og internetradio til det anlæg, jeg bruger til seriøs lytning. Det består af et sæt KEF XQ20-højttalere og en Harman Kardon HK 970-forstærker uden digitale indgange af nogen art.

Ved at sætte AW1-senderen til en usb-port på computeren undgår jeg kvalitetsforringelser i pc’ens analogsektion, som ikke ligefrem er bygget til high end-audio. Desuden slipper jeg for at trække (endnu) et kabel hen over gulvet eller op under loftet.

AW1-modtageren skal blot sluttes til en linjeindgang, som der er nok af på forstærkeren, med et mini-jack/phonokabel (ikke inkluderet i sættet) og have lidt strøm fra den medfølgende adapter.

Opsætningen er endnu hurtigere og nemmere end såvel bluetooth som AirPlay. De to enheder kommer parrede fra fabrikken, så det handler ikke om plug & play/pray, men om connect & forget. Rækkevidden opgives til større end 30 meter. Hos mig går signalet fint gennem to mure og/eller etager. Energiforbruget er så lavt som 1,0 W i den enhed, der fodres af den separate strømforsyning.

Se også:  Nørdens drøm om uskyldsren strøm

Lydkvaliteten er imponerende god. Når jeg lytter til velkendt musik fra harddisken på denne måde, er forskellen i forhold til at høre den originale cd i en dyr (5.000 kroner) afspiller minimal, for ikke at sige ikke-eksisterende. Interferens eller andre forstyrrelser fra husets mylder af trådløse enheder har jeg heller ikke oplevet.

Andre anvendelser

En iPhone/iPad/iPod eller anden smartdevice kan uden videre kobles til AW1-senderen via et analogt mini-jack-kabel. Hvis senderen får strøm og signal fra en computer, skifter den automatisk til den analoge kilde. På denne måde bliver lyden lidt tammere, men langtfra decideret dårlig.

Hvis et komplet 5.1-surroundsystem er et problem for husfreden, kan Audioengine AW1 erstatte kabler til et sæt baghøjttalere og/eller en subwoofer, som så naturligvis skal være aktive. Det er en subwoofer normalt, men regn med at slippe et pænt beløb for nye baghøjttalere.


Audioengine AW1
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Audioengine AW1 hører til de produkter, som lever deres eget liv i gadgetverdenen. Har du brug for at overføre et tokanals audiosignal uden kabler, gør AW1 jobbet helt problemfrit og i tårnhøj kvalitet. Drejer dit behov sig om internetradio og streaming, er det stadig en netværksafspiller, du bør satse på.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Audioengine
hifi
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S