Gør Google bedre

Gør Google bedre

Share

Med disse udvidelser til Google Apps kan du gøre Googles tjenester mere effektive

Med en Gmail-konto har du adgang til en række programmer fra Google. Her tænker vi på Docs, Slides, Sheets, osv. Ideen med disse programmer er, at de skal være enkle at bruge, og at de er tilgængelige gennem en webbrowser. Det er muligt at udvide dem med ekstra funktionalitet, og i denne artikel vil vi se nærmere på nogle af disse udvidelser til programmerne Google Docs og Sheets samt Google Chrome.

Bruges programmerne egentlig?
Programmerne Docs, Slides, Sheets og Analyse fra Google er gratis, og det faktum bør i sig selv tiltale en del mennesker. Der er tale om tekstbehandling og regneark men som ikke har samme overflødighedshorn af funktioner som f.eks. Microsoft Office. Mac-brugere har naturligvis Pages, Numbers, osv. fra starten, og de er glimrende programmer. Dog har de den ulempe, at det ofte er svært at få dem til at arbejde sammen med andre ikke-Apple-programmer.

Men det er relevant at spørge, om programmerne bruges i virkeligheden. Udover at en del privatpersoner bruger programmerne, er det muligt for virksomheder at købe sig til adgang til Googles programmer. Det lyder umiddelbart fjollet at købe adgang til noget, som er gratis, men med “Google Apps for Work” kan du drive dele af din infrastruktur gennem Google. Det betyder, at virksomheden bruger Gmail (eller Inbox) til post, kalender og naturligvis Docs til tekstbehandling, Slides til præsentationer, osv.

“Google Apps for Education” er en gratis udgave af “Google Apps for Work” (med små variationer) til skoler. Den fidus har mange danske skoler opdaget, og det er ikke ualmindeligt, at elever i danske skoler benytter Googles programmer til skoleopgaver. Det har den fordel, at eleverne kan begynde på en stil i skolen og arbejde videre derhjemme uden at skulle huske at kopiere filen frem og tilbage mellem computere. Skoleelever er nok den befolkningsgruppe, som er mest vant til hjemmearbejdsplads (kaldes ofte for lektier). Langt de fleste skoler i Danmark benytter SkoleIntra som samarbejdsplatform (mange læsere har nok hørt om ForældreIntra, som er den del som forældrene bruger), og det er muligt at integrere Google Apps med SkoleIntra, således at eleverne (og lærerne) kun behøver én konto. Brugen af Google Apps i skolerne har betydet, at mange skoler indkøber Chromebooks.

Det er muligt at dele en Google-fil (tekst, regneark, præsentation) med andre brugere. Det smarte ved at dele en Google-fil er, at de andre brugere også kan redigere i filen, hvis du giver dem adgang til det. I skolerne gør det gruppearbejde en hel del lettere og aflevering af opgaver sker typisk ved, at filen deles med læreren.

Udvidelser til Chrome
Enhver browser kan bruges sammen med Google Apps. På den måde er det op til dig at vælge. Det skal dog ikke være en hemmelighed, at én bestemt browser har en særstatus, når det kommer til Google Apps. Det er naturligvis Googles egen browser, Chrome.

Del denne