Home » Gaming & Konsoller » Gør ferien sjovere med gadgets
Gør ferien sjovere med gadgets

Gør ferien sjovere med gadgets

Share

Naturligvis skal ferien opleves live, men gode og nyttige gadgets kan gøre det hele endnu sjovere, og så hjælper elektronikken os med at gemme både vigtige filer og alle de gode minder

Vores ferieforberedelser er ofte ret omfattende og kan begynde uger i forvejen. Huskelister, pas og billetter skal ordnes og printes og pakkes sammen med tøj, myggespray og måske læsestof til en regnvejrsdag eller til ventetiden i lufthavnen. Men mange af os tænker nok ikke over, at gadgets og elektronik er nogle af de bedste hjælpere, når det gælder ferieforbe-redelserne, og samtidig kan de gøre hele ferien både sjovere og langt mere praktisk.

Begynd med at scanne pas, sygesikringskort og gem filerne på en eller flere af familiens enheder. Gem også elektroniske udgaver af jeres rejse-forsikringer, billetter, rejseplaner og telefonlister over venner og familie. I har nu en kopi af jeres vigtigste papirer, hvis I får stjålet en taske med for eksempel pas og billetter i. Naturligvis skal adgangen til filerne beskyttes optimalt og bag kodeord på de enheder, hvor I gemmer dem.

Med hensyn til læsestof er mulighederne efterhånden uanede. Rejser I med tablets, smartphones, e-bogslæsere eller bærbare, fylder I dem med elektroniske udgaver af alt fra minispil som sudoku, magasiner, bøger til opslagsværker om ferielandet i PDF-udgave. Dermed røg lige et par kilo af rejsebagagen.

Brug skyen til sjov og alvor

I kan også gemme i skyen. Det vil sige på et onlinelager som for eksempel det gratis Dropbox. Eller I kan investere i et netværksforbundet lager kaldet en NAS. Lageret kan enten fysisk være med jer på rejsen, eller I kan koble det på jeres router derhjemme og tilgå det via internettet. Denne mulighed er for mere øvede brugere, da det kræver en teknisk opsætning før afgang. Nogle NAS-enheder leveres dog med manualer og software, som hjælper jer i gang.

Se også:  Vildt billige Canon-printere til hjemmekontoret

Tilmed tilbyder flere NAS-producenter programmer, som styrer et sikkerhedskamera. Har I et eller flere sat op derhjemme, kan I nemt via nettet tjekke, at I ikke har haft indbrud, eller – i den mere harmløse ende – at naboen, som lovet, har husket at tage posten ind og vande blomsterne.

En NAS er også genial til at tage backup, hvad enten det handler om at gemme dokumenter eller feriebilleder. I kan hive billederne direkte fra kameraet over til NAS’en via et USB-kabel, men den operation sluger pænt meget batteri i kameraet. Brug i stedet en bærbar, der er koblet til el-nettet, som mellemstation. Med NAS’en og kameraet tilsluttet på samme tid, er det nemt at markere alle filerne og overføre dem på en gang.

Tag underholdningen med jer

Netværkslagre er også yderst velegnede til at gemme film og musik, så I altid er underholdt, hvis dårligt vejr eller sygdom holder jer indenfor en dag. Arbejdet med at rippe, det vil sige at overføre film og musik, tager tid og bør ske, før I rejser. Husk at undersøge, hvilke formater jeres enheder, som skal afspille filerne, understøtter.

Overvej også, hvor langt I er villige til at gå ned på kvalitet ved at komprimere filerne. Nogle af de mest brugte musikformater hedder WMA, MP3 og FLAC, mens film leveres i formater med navne som DivX og WMV. Formaterne komprimerer filerne forskelligt, og de understøttes ikke altid af de samme enheder.

Musik, fotos og film kan i dag ses på alt fra smartphones til bærbare computere og tablets. Skal I være flere om fornøjelsen vil en lille, trådløs rejse-højttaler forbedre lyden betragteligt, mens et headset gør det nemt at høre musik eller se film uden at forstyrre resten af familien eller sine medrejsende.

Se også:  Telenor og Samsung laver nyt sikkerhedssamarbejde

Slankt og lynhurtigt eksternt lager, som er lige til at smutte ned i rejsetasken. Du overfører alt fra feriefotos til film ved hjælp af den hurtige USB 3.0-standard. Hverken besværlig software eller opsætning er nødvendig. USB-kablet er både til overførsel og opladning, så der skal ikke flere kabler til.

[pt id=’2031030′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Ekstern harddisk
Lager: 1 TB
Overførsel: USB 3.0

En alsidig tablet til både film, spil, fotos og magasinlæsning. Med bagsidens kamera på tre megapixel kan du optage film og fotos på farten, mens frontens web-cam er uundværligt til videosamtaler med dem derhjemme. Tabletten har både indbyggede højttalere og udgang til et headset.

[pt id=’2031031′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Tablet
Processor: 1,6 GHZ dual core
Skærm: 10,1” LCD (1280 x 800)
Lager: 16 GB
Styresystem: Android 4.2 (Jelly Bean)

Lad bare ledningerne blive hjemme, for med Bose Soundlink i miniudgave har I altid lækker, trådløs musik med på værelset, stranden eller på udflugten. Musikken overføres trådløst fra for eksempel tablets, smartphones eller bærbare. Det sker med Bluetooth. Batteriet oplades i medfølgende stander, og herefter er der trådløs musik i syv timer.

[pt id=’2031032′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Trådløs højttaler
Trådløse formater: Bluetooth
Indgange: 3,5 mm minijack til hovedtelefoner, micro-USB-port

En stærk router, som understøtter nyeste ac-standard, frekvensbåndene 2,4 GHz og 5 GHz, og kan holde tempoet, når det gælder streaming af spil og film vist i HD-kvalitet. Routeren kan bruges som medieserver og som ftp-server, hvilket betyder, at den på distancen kan være adgangen til jeres fælles lager.

[pt id=’2031033′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Trådløs router
Dual band: Ja
Understøtter: 802.11 AC og 802.11 a/b/g/n

Ultralet og kompakt rejsebærbar med en berøringsfølsom skærm og en vægt på blot lidt over et kilo. Trods sit kompakte ydre er Packard Bell Touch udstyret med alle de vigtige udgange såsom HDMI og USB, og den understøtter naturligvis fint Wi-Fi og Bluetooth.

[pt id=’2031034′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Notebook med Windows 8
Processor: Intel Celeron dual core, 1,46 GHz
Skærmstørrelse: 10,1”
Hukommelse: 2 GB
Vægt: 1,08 KG

For få år siden ville folk smile overbærende, hvis du ønskede et netværkslager på 1 TB (terabyte). I dag er størrelsen standard. Med Buffalos Linkstation får du tilmed 2 TB. I højeste opløsning kan denne NAS rumme musik og Blu-ray-film nok til de fleste ferier. Forbliver Linkstation derhjemme kan den desuden fungere som en fælles server, I kan tilgå uanset, hvor I er.

[pt id=’2031035′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Netværksserver og NAS
Lager: 2 TB
Understøtter: Bonjour, TCP/IP, FTP,
Torrent og iTunes m.fl.

Fang feriens øjeblikke med Canons brugervenlige EOS 1200D-model. Spejlreflekskameraet er både til fotos og til filmoptagelser. Der er masser af hjælp at hente i EOS egen Guide-app og den smarte indstillingsjustering Scene Intelligent Auto. Naturligvis er der også masser af kreative filtre, som kan gøre ferieminderne endnu mere personlige.

[pt id=’2031036′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Spejlreflekskamera
Opløsning foto: 18,7 megapixel
Opløsning film: 1920 x 1080
Skærm: TFT 3,0”

Et kompakt, men alligevel højtydende digitalkamera. NX300 er nemt at tage med, og det vil fange feriens store overblikke i en kvalitet, som kan matche et spejlreflekskamera. Du får masser af megapixel, en billedstabilisator og mulighed for videooptagelser i full HD. Med det indbygget Wi-Fi kan resultaterne på stedet deles via Facebook eller sendes direkte til en harddisk eller en computer.

[pt id=’2031037′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Kompaktkamera
Opløsning: 20,3 MP
Optisk zoom: 2,5x
Digital zoom: 2x
Skærm: 3,31” Amoled
Vægt: 284 gram

Høretelefonerne fra Sol Republic er udstyret med lyd i topklasse og flade kabler, som forhindrer ”båndspaghetti”. Jax leveres med ørepropper i fire forskellige størrelser, så både store, mellem og mindre øregange kan være med. Musik og samtale styres med den enkle tre-knaps fjernbetjening, og du får med garanti et klart lydbillede, hvad enten det handler om musik eller telefonopkald.

[pt id=’2031038′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Høretelefoner
Indgang: 3,5 mm jackstik
Vægt: 50 gram

Vi kan tilsyneladende ikke få nok af muskelmænd i forhistoriske klæder. 300: Rise of an Empire fortsætter fortællingerne om de græske helte, som ofrede alt i kampen mod den enorme persiske invasions-hær. Denne gang følger vi ikke heltene fra Thermopylæ, men den græske general Themistokles.

[pt id=’2031039′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Film
Format: DVD, Blu-Ray, 3D
Udgiver: Warner Home
Udkommer: 14. juni

Engelske Coldplay leverer med Ghost Stories deres sjette album i rækken. Genremæssigt befinder bandet sig i rocklandskabet mellem alternativ og pop. Musikken har adskillige danske fans, og bandet har flere gange gæstet vore breddegrader. Siden slut-90’erne er Coldplay kravlet op ad karrierestigen og sammenlignes i dag med de største af de store, heriblandt U2.

[pt id=’2031040′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Musik-CD
Udgiver: Warner Music
Udkommer: 19. maj


TAGS
bose
Buffalo
Canon
Packard Bell
Samsung
SOL Republic
Toshiba
TP-Link

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S