Stortest: Gør din pc til en uindtagelig borg

Stortest: Gør din pc til en uindtagelig borg

Share

Med de tre sikkerhedspakker, vi tester her, styrker du din pc’s forsvarslinjer så meget, som det overhovedet er muligt – og får samtidig ekstrafunktioner som forældrekontrol og mobilsikkerhed. Testen er tæt – for alle tre løsninger er gennemførte og velfungerende.

Truslerne lurer overalt på nettet og i mailboksen. It-kriminelle verden over vil gerne have din computer til at blive en brik i deres ulovlige aktiviteter, men det kan du nemt gøre mere end besværligt for dem. Ved at installere en komplet sikkerhedspakke får du opbygget en forsvarslinje, der ikke sådan uden videre kan nedbrydes.

Her tester vi tre af markedets mest populære sikkerhedsløsninger. De er ikke kun en gardering mod virus, trojanske heste, malware og lignende uønskede ”gæster”, men rummer også en række ekstrafunktioner. Ingen af dem kan garantere en beskyttelse på 100 procent. For blandt de it-kriminelle sidder der mange virkelig dygtige og kreative hoveder, som hele tiden iværksætter nye, skadelige angreb. Der kan gå fra minutter til dage, før der er skabt et værn mod en helt ny skadelig programstump. Derfor skal man tænke sig om på nettet.

Se også:  Fordobling i antallet af ransomware-angreb

Bredere end gratisprogrammer

Men kan det overhovedet svare sig at bruge penge på en komplet sikkerhedspakke i Windows-verdenen, hvor Microsoft tilbyder Windows Defender, som alle og enhver kan hente helt gratis, og som egentlig fungerer ganske udmærket?

Det kan man ikke svare entydigt på. Hvis man ikke synes, at de filer, man har liggende på sin computer, er specielt uundværlige, er der ingen grund til at gøre noget særligt ud af dens forsvarsværker. Købe-sikkerhedspakkerne kan det samme som Windows Defender, men du får noget ekstra oveni. Udviklerne bag pakkerne har udelukkende fokus på sikkerhed og ikke al mulig anden software. Derfor må man tro, at det er rigtigt, når de selv hævder, at deres forsvarsværker opdateres hurtigere.

Se også:  3 udsat for afpresning: IT-kriminelle truer med at udlevere kundeoplysninger

Helt sikkert er det imidlertid, at du får flere avancerede funktioner og flere muligheder for at raffinere din søgning efter uønsket software, end Microsofts gratisløsning tilbyder.

Blandt ekstrafunktionerne er forældrekontrol, mulighed for at spore sin pc, hvis den stjæles, og mulighed for at benytte sikkerhedspakken på flere platforme uden at betale ekstra, herunder på tablets og smartphones.

Det får du ekstra med betalingsløsningerne
• Styr detaljeret, hvad der skal scannes.
• Dækker også mobile enheder og Mac.
• Lynhurtig opdatering mod nye trusler.
• Forældrekontrol.
• Sporing af stjålet pc.

Skal ikke kunne mærkes

Moderne sikkerhedsprogrammer er stort set lige gode til at spore nye trusler, og de er lige bredspektrede i deres analyse af din computer. Forskellen ligger først og fremmest på det betjeningsmæssige plan og på, hvordan de opleves i dagligt brug. Derfor fokuserer vi udelukkende på dette i denne test.

Del denne