Home » Harddisk » Guide: Gør computerens harddisk mere håndterlig
Guide: Gør computerens harddisk mere håndterlig

Guide: Gør computerens harddisk mere håndterlig

Share

En harddisk, hvor data, filer og dokumenter ligger hulter til bulter, fungerer dårligt, og den kan sløve hele din computer. Men også den udfordring kan løses

Din pc er forhåbentlig nu mærkbart mere på tæerne, men der er stadig plads til forbedring. Før vi går i gang med en dybere hovedrengøring, så lad os se på håndtering af harddisken. Medmindre du er meget organiseret, er dit arkivsystem sandsynligvis lidt tilfældigt. Og har du flere harddiske, er det også sandsynligt, at du har flere kopier af de samme filer.

Vælg først, hvad der skal søges efter; standardindstillingen søger efter indhold. Du kan indstille filtre som dokumenter, billeder eller musik for at medtage eller udelukke filer. Du kan også begrænse søgningen til filer af en vis størrelse og fra bestemt dato. Brug standard-indstillingerne for en systemrens og skift til fanen ”Scan Location”.

Du kan forfine søgningen til kun at omfatte bestemt indhold.

Brug nu værktøjerne til at vælge, hvor der skal søges. Ønsker du at udelukke en placering, så tilføj den ved at højreklikke på den og vælge ”Exclude Selected Path(s)”. Når du er klar, klikker du på knappen ”Scan Now”. Duplicate Cleaner er ikke hurtig, så forbered dig på at efterlade din pc tændt i flere timer. Minimér scannevinduet, hvis du vil arbejde på andre opgaver imens.

Se også:  Roidmi RS60 [TEST]: Kabelfri støvsuger med stil og styrke

Når du er færdig, kan du gennemgå resultaterne under fanen ”Duplicate Files”, hvor de opføres i en tilfældig rækkefølge. Fokuser på de største ved at klikke på kolonneoverskriften ”Size” to gange.

Gennemgå listen, og markér dubletter, der skal fjernes, eller brug Selection Assistant. Har du en enkelt mappe eller placering, hvor dine oprindelige filer ligger, kan du specificere det ved at trykke på knappen ”Select by Location” og fortælle Duplicate Cleaner, at den skal gå efter filer til sletning i andre mapper. Vælg alle andre filer ved at klikke på knappen med en tryllestav og vælge Mark > Select by group > All but one in each group.

Se også:  Anbefaling: Her er fire af de bedste gratis-programmer lige nu

Selvom dublet-værktøjer er fristende at bruge, er de ikke altid præcise nok. Ofte er det lettere, hurtigere og mere sikkert at gå gennem listen i hånden, luge ud i uønskede filer og klikke på ”Fjern”. Herfra kan du vælge, om du filen skal slettes eller i Papirkurven.

Programmet kan være ganske langsomt. Vær tålmodig. Er listen lang, kan du tage en pause fra skærmen og lukke programmet. Næste gang er dine resultater klar til fortsat at blive behandlet.

TAGS
Filhåndtering
forårsrengøring
oprydning
rengøring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S