Home » Bilen » Gør bilturen til en fornøjelse
Gør bilturen til en fornøjelse

Gør bilturen til en fornøjelse

Share

Skal I også ud på vejene i ferien, så er der masser af tips, tricks og gadgets, som kan hjælpe jer med at gøre bilrejsen, campingferien og teltturen til en rigtig feriefornøjelse

Dårligt har I forladt hjemmet, før kaos truer. Børnene på bagsædet keder sig højlydt, ”kortlæseren” på passagersædet ved siden af dig har givet op, og køen foran strækker sig så langt, øjet rækker. Hvad gør man så?

En god ferie kræver forberedelse. Heldigvis har det aldrig været nemmere at spare sig selv for de klassiske ferieforbistringer. Apps, gps’er og tablets er blandt de mange elektroniske hjælpere, som står klar til at give en hjælpende hånd, hvad enten I er kørt vild eller kæmper med at rejse firemandsteltet i buldermørke.

Helt banalt skal alle enheder før afgang være ladet op og fyldt med det indhold, I skal bruge. En gps med de nyeste kort kan hjælpe med at styre jer gennem det europæiske motorvejsnet og uden om køerne, apps kan lette opgaverne med at finde campingpladser eller en mekaniker, og en harddisk eller tablet fyldt med spil og film skal nok blive en succes på bagsædet.

Men strøm skal der til, så dobbelttjek før afgang, at I har husket relevante adaptere til blandt andet cigartænder-stikket, ekstra strømforsyninger i form af mobile opladere samt omformere til udtag og ledninger.

Vil I have et mobilt underholdningscenter med, skal det hjemmefra fyldes med indhold. I skal bruge et computerprogram, så I kan komprimere jeres film- og musikfiler og placere dem på den rigtige enhed. På nettet finder I forskellige programmer til formålet, for eksempel DVD Ripper, mens det gratis program VLC afspiller forskellige formater i både Windows og Mac.

Vil I helt uden om disse manøvrer, køber I musikken eller filmen online, for eksempel gennem iTunes, og overfører den via computeren til den relevante, tilsluttede enhed. I kan tilslutte og synkronisere jeres indhold på op til fem computere ad gangen.

I behøver ikke lægge alt på samme computer eller tablet, hvor mediebiblioteket kan ende med at fylde unødigt meget. Vælg i stedet en ekstern harddisk med en pæn størrelse, for eksempel 500 GB, hvorfra alle på rejsen kan hente indhold.

For bilfredens skyld kan I på bagsiden af nakkestøtten montere en holder til en tablet, hvorpå bagsædets passagerer kan se jeres medbragte film og høre musik. Ellers er der den traditionelle løsning med en mobil dvd- og cd-afspiller. Husk, at investere i hovedtelefoner.

Tablets er også geniale til elektroniske magasiner, rejseguides, bøger og tegneserier. Ligesom håndholdte spillekonsoller og smartphones kan en tablet også afvikle spil. Udvalget dækker alle aldersgrupper, og genrerne spænder fra omfattende strategispil til en hyggelig krydsogtværs.

App finder campingpladsen

Uanset, om slutdestinationen er de norske fjelde eller den italienske riviera, så er der hjælp at hente i form af apps. For eksempel serien Camping Cheque og tyske ADAC, som hjælper med bedømmelser af pladserne og viser dem på vejkort. Camping Denmark til Android og iOS er den danske pendant til det hjemlige camping-landskab, mens Camping Norway og Camping Sweden dækker nabolandene.

Når I først er fremme, findes der apps, som kan hjælpe med at binde de rigtige knuder og sørge for, at campingvognen står i vatter. Skal kokken have hjælp, skal I bruge en app som 100+ Camping Recipes Free til Android, som giver gode opskrifter til nem mad i det fri.

Når aftensmaden er færdig kan hele familien samles under nattehimlen og med apps som Skymap og SkyView studere stjernerne, før alle kryber til køjs.

Tag med på den uventede rejse i Tolkiens fantasy-univers og hjælp dværgene, Bilbo og Gandalf på deres livsfarlige mission i den store klodsverden fyldt med orker og gobliner. Legoklodserne har vist sig sejlivede og yderst effektive byggesten, når det gælder om at skabe geniale og stemningsfulde spil. Det gælder også med The Hobbit.

Se også:  Her er iPhone 13: Store kameraforbedringer og bedre batteri

Fakta
Produkttype: Computerspil
Distributør: Warner Home
Platform: Nintendo 3DS

The Lego Movie Videogame

En ganske almindelig borger i den overlykkelige Lego-storby får tilværelsen vendt komplet på hovedet, da verden pludselig skal reddes fra total ødelæggelse, og det er jo noget af en udfordring, når man blot er en mand af Lego. Tegnefilmen med de levende legoklodser blev en kæmpesucces på det store lærred, og det har naturligvis kastet et spil af sig.

Fakta
Produkttype: Computerspil
Distributør: Warner Home
Platform: Nintendo 3DS

Mario Kart 7

En af de mest elskede Nintendo-figurer er tilbage, og Mario giver den fuld gas i en bunke nye omgange af det gode, gamle gokart-ræs. Banerne er som altid udfordrende, finurlige og farverige. Tag styringen over en af de efterhånden klassiske figurer, træd pedalen i bund, og vind store trofæer og prinsessens beundring, når din bil passerer målstregen som den første.

Fakta
Produkttype: Computerspil
Distributør: Bergsala
Platform: Nintendo 3DS

Lego Marvel Super Heroes Universe In Peril

Næppe noget andet spiller så godt sammen som Lego, Marvels superhelte og en Nintendo-maskine. Tag Marvels enorme lager af superhelte med i feriebagagen, og der er masser spændende underholdning til timerne på bagsædet, eller hvis vejret svigter. Blandt heltene er selvfølgelig Spiderman og den altid rapkæftede Iron Man.

Fakta
Produkttype: Computerspil
Distributør: warner Home
Platform: Nintendo 3DS

Amazing Spiderman 2

Sving fra storbyens tage og smæk skaller til alle de onde skurke, som myldrer frem fra New Yorks skumle underverden. Spiderman er i topform, og de hårdtslående kampe og svimlende flyveture har aldrig været mere effektive, end når Spidey slår sig løs på 3D-skærmen på en Nintendo 3DS.

Fakta
Produkttype: Computerspil
Distributør: Activision
Platform: Nintendo 3DS

Flashlight (Android og iOS)

Omdan din smartphone til en lommelygte. Handy værktøj, når strømmen skal trækkes, eller teltet skal slås op en sen aften. Har du IO7 på din iPhone kan du i stedet med et svirp fra bunden åbne en menu. Tryk på lommelygte-ikonet. Vupti. Du har nu en lommelygte i hånden.

[pt id=’2031056′ size=’large’ link=’file’]

 

My Measures & Dimensions iOS og Android)

Du får tommestok, vaterpas, vinkelmåler og meget mere i én og samme digitale værktøjskasse. Appen kan tilmed måle
seismiske rystelser.

[pt id=’2031057′ size=’large’ link=’file’]

 

Usef0ul knots (Android) og Knot guide (iOS)

Kællingeknude eller sømandsknob? Er du på herrens mark, når det gælder knuder, så brug en app, der med tegninger viser, hvordan de forskellige
typer knuder skal bindes.

[pt id=’2031058′ size=’large’ link=’file’]

 

Få ekstra udbytte af spillene med denne udgave af Nintendos håndholdte spillekonsol. Skærmen er ekstra stor og viser indhold i 3D. Tilmed uden krav om brug af 3D-briller. 3DS XL-konsollen har touchskærm, gyroskop, bevægelsessensor. Ud over spil kan den takket være indbygget Wi-Fi også bruges til surf og til at spille med eller mod andre.

[pt id=’2031050′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Håndholdt spillekonsol
Distributør: Bergsala
Batterilevetid: Fem timer (3D), otte timer almindelig brug

Et sæt hovedtelefoner, som i størrelse og form henvender sig til børn. Sættet er nemt at bruge, det har en bred hovedbøjle klar til de medfølgende klistermærker, og så er det udstyret med et lyttevenligt loft på lydstyrke 85 dB. Sammen med de bløde ørepuder er JVCs hovedtelefoner ideelle til bagsædets passagerer.

[pt id=’2031051′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Hovedtelefoner
Kablede: Ja
Vægt: 122 gram

Den eksterne harddisk fra Seagate på 1 TB kan rumme film og musik til hele ferien. Indholdet på den lille, slanke æske kan trådløst deles mellem jeres enheder – fra smartphones til tablets. Den anden vej rundt kan I også nemt tage backup af jeres feriefotos og dele dem med hinanden.

[pt id=’2031052′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Ekstern hraddisk
Lager: 1 TB
Genopladelig: Ja, via USB

Se også:  Ekstrem notebook er toppen af en flodbølge Lenovo-nyheder

Zyxel gør det muligt at dele internetforbindelsen på hotelværelset eller i sommerhuset. Tilslut routeren med et netværkskabel til netværkstikket, sæt strøm til og I er kørende. Med funktionen Clone MAC kan en bærbar klone sin såkaldte Mac-adresse og dermed dele sin netforbindelse med andre enheder.

[pt id=’2031053′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Trådløs router
Størrelse: 7,7 x 4,3 x 1,6 cm
WLan-hastighed:
Wi-Fi 80211b/g/n,
150 Mbps
Dualband: Ja

Omdan bilens bagsæde til en lille hjemmebiograf med Denvers to-skærmssystem. Den ene skærm fungerer som både afspiller og fremviser af alt fra dvd-film, hjemmebrændte skiver og cd’er. Sættet har indgange til av og USB. Der en 220 volt adapter til hjemmebrug og en 12 volt adapter til brug i bilen.

[pt id=’2031054′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype:
Bærbar dvd-afspiller
Skærm: 7” LCD
Fjernbetjening: Ja

Udnyt bilens cigartænderstik med denne universelle USB-oplader. Stort set alt, som bruger et USB-stik i den ene ende, kan bruges her. Opladeren giver adgang via de to USB-porte. På den måde kan I oplade alt fra kamera, tablets, smartphones og bærbare på farten.

[pt id=’2031055′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Universal oplader
Indgange: 2x USB
Spænding: 2x 12 W

Wolf of Wall Street

Ung og naiv kaster Jordan Belfort sig over livet som børsmægler, men snart står tre ting lysende klart: Du har ingen venner, du skal tjene bunker af penge, og samvittigheden kan du pakke ned i en kælder og smide nøglen væk. I et hav af stoffer, pengesedler og villige damer synker Jordan efterhånden til bunds til trods for sit ry som Ulven fra Wall Street.

[pt id=’2031059′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype:
DVD, Blu-Ray
Udgiver: Universal Sony
Udkommer: 30. maj

Elektrikeren Ron arbejder i midten af 1980’rne også som højtprofileret rodeorytter med et slæng af damer og et narkomisbrug i kølvandet. Da Ron får dødsdommen AIDS, nægter han at bukke under, men går i stedet til kamp mod den galoperende sygdom, men også et stift sundhedssy-
stem, som nægter at sælge de medikamenter, som Ron mener, der er brug for.

[pt id=’2031060′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: DVD, Blu-Ray
Udgiver: Mis Label
Udkommer: 12. juni

Emmet er en ganske almindelig borger i den lykkelige Lego-by. Alt kører for ham, lige indtil den dag, Emmet bliver taget for at være superhelten over dem alle. Med hjælp fra den seje Grafittitøs og selveste Batman bliver det Emmets opgave at redde Lego-verdenen fra en ond direktør, som vil rive alt ned og genopbygge Lego-verdenen efter sit eget hoved.

[pt id=’2031064′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype:
DVD, Blu-Ray, 3D
Udgiver: Warner Home
Udkommer: 23. juni

Følg med, og planlæg rejsen direkte på den berøringsfølsomme skærm. Gps’ens Europakort dækker 45 lande og kan i 3D vise bygninger og lokale vartegn. Med Lifetime TomTom Traffic får du aktuelle informationer om blandt andet trafikpropper og fotofælder, mens Lifetime Maps giver årlige kortopdateringer i hele produktets levetid.

[pt id=’2031061′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Bilnavigator
Skærm: 5” berøringsfølsom
Interaktivt kort: Ja

Retina-skærmen på Apples minitablet kæler for underholdningen, mens HD-kameraet sørger for optagelser og videosamtaler i høj opløsning. Ud over en hurtig processor er iPad Mini også stærkt kørende på de trådløse funktioner og dermed en rigtig god rejsefælle.

[pt id=’2031062′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Tablet
Processor: A6x quad core
Skærm: 9,7” Retina, 2048 x 1536 pixel
Lager: 16 GB
Styresystem: iOS7

Som navnet antyder, er Yoga en smidig tablet i hyperenkelt design. Hukommelsen kan udvides med et ekstra kort, så I har endnu mere plads til jeres feriefotos. Yoga understøtter Bluetooth og Wi-Fi og kan dermed nemt blive en del af et trådløst fællesskab med deling af filer.

[pt id=’2031063′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Tablet
Processor: Cortex-A7 MT8125 quad core
Skærm: 10”, 1280 x 800 pixel
Lager: 16 GB
Styresystem: Android 4.2 (Jelly Bean)


TAGS
Apple
Denver
JVC
lenovo
Nintendo
Seagate
Tomtom
Trust
ZyXel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S