Home » AOD Pro » God it-sikkerhed starter med omtanke og konsekvens
God it-sikkerhed starter med omtanke og konsekvens

God it-sikkerhed starter med omtanke og konsekvens

Share

Når stadig flere ansatte arbejder mobilt, og stadig større mængder af forretningskritiske data flytter op i skyen, øges trusselsbilledet markant. Ved at være omhyggelig og lægge en plan er det imidlertid muligt at beskytte de forretnings-kritiske værdier

Den moderne arbejdsplads i 3 trin

Hvordan ser it-arbejdspladsen ud nu og i nærmeste fremtid. Det ser vi på i en artikelserie i samarbejde med eksperterne fra den danske virksomhed Progressive. Her får du et overblik.

Artikel 1: Den nye arbejdsplads – nr. 11

Der er kommet en ny måde at arbejde på og en række nye værktøjer. Den hybride arbejdsbeskrivelse vinder frem.

Artikel 2: Den sikre arbejdsplads – i dette nummer

Hvilke konsekvenser har den nye måde at arbejde på for rettigheder, regler og sikkerhed?

Artikel 3: De næste skridt: yderligere integration – nr. 13

Hvordan får man de mere specialiserede værktøjer integreret i den moderne arbejdsplads?

En af de helt store udfordringer i det moderne arbejdsrum – den såkaldte Modern Workplace – er, at data nu for alvor flyttes op i skyen. Det giver fleksibilitet samt mobilitet for virksomheden og dens ansatte, men åbner samtidig for en lang række sikkerhedstrusler, der skal tages alvorligt.

Se også:  Cisco: Virksomheder udnytter ikke data nok – for de kan ikke få fat i dem

Helt grundlæggende handler det derfor om at fastlægge en række politikker for medarbejdernes adgang til virksomhedens data.

”Tidligere befandt de sig on-premise, altså fysisk på en server i virksomheden, men nu flytter de i stadig højere grad op i skyen, hvilket stiller helt nye krav til styring og kontrol.”

Det siger Christian Mark, der er business manager i it-virksomheden Progressive, hvor man til dagligt arbejder med at rådgive danske virksomheder om netop sikkerhed i en verden med en stadig mere mobil arbejdsstyrke.

Grænserne udviskes 

Ifølge Christian Mark flytter grænserne for sikkerhed sig nemlig konstant. Tidligere var de typisk defineret af virksomhedens interne netværk, men i en tid, hvor medarbejderne kan arbejde overalt og ofte bruger deres egne enheder, bliver det til stadighed sværere at overskue topologien i kommunikationen. Ofte vil der ganske enkelt ske det, at grænserne helt udviskes.

Se også:  Stærke mobiler i mellemklassen [TEST]: Når det næstbedste er godt nok

“Ikke alene arbejder flere og flere mobilt; de anvender også en lang række forskellige enheder, hvilket betyder høj grad af diversitet. Samtidig er der måske nogle, der en gang imellem bruger familiens hjemmecomputer, og hvordan sikrer virksomheden sig så lige mod, at vigtige eller fortrolige dokumenter pludselig ligger gemt alle mulige og mærkelige steder,” spørger Christian Mark.

Hvordan holder man hånden under en virksomhed, hvor alle data befinder sig i skyen? Det giver vi et bud på i denne artikel, som er nummer to i serien om den moderne arbejdsplads.

Mareridtet lurer om hjørnet

Det faktum, at virksomhedens medarbejdere både anvender den teknologi, de kender, og den teknologi, der ligger lige for, kaldes for “shadow it”. Altså it, som virksomheden ikke kender til og dermed ikke kan forholde sig til.

Det betyder, at kontrollen mistes, og at det – i hvert fald i de værste tilfælde – reelt er brugerne, der overtager styringen. Dette scenarie må være enhver virksomheds værste mareridt.

TAGS
cyberangreb
datasikkerhed
hacker-angreb
it-kriminalitet
mobil
mobilsikkerhed
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S