Home » Sikkerhed » Global IoT-sikkerheds platform fra Microsoft
Global IoT-sikkerheds platform fra Microsoft

Global IoT-sikkerheds platform fra Microsoft

Share

Til september lancerer Microsoft en helt ny sikkerheds-platform – Azure Sphere – der specifikt henvender sig til IoT-universet. Ifølge teknologi- og sikkerhedsdirektør Ole Kjeldsen er opgaven så krævende, at kun de store, globale aktører kan håndtere den sikkert

Når det gælder anvendelsen af Internet of Things, har vi indtil videre kun set toppen af isbjerget. Forudsigelser fra forskellige analysefirmaer estimerer, at der i 2020 vil være ca. 20 milliarder IoT-enheder, men ifølge Ole Kjeldsen, der er teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft Danmark, vil tallet være langt højere. Allerede nu vokser bestanden af enheder nemlig med ca. 9 milliarder hvert eneste år – og man behøver ikke være den store fremtidsforsker for at forudsige, at væksten fremadrettet vil være eksponentiel.

”Det rigtig interessante er imidlertid, at selv om vi allerede i dag tæller IoT-enhederne i milliarder, er det kun ganske få procent af dem, som er koblet til internettet. Men det tal vil helt naturligt også skulle vokse eksplosivt, hvis ikke virksomhederne skal risikere at blive slået ud på teknisk sikkerhedsknockout. I dag anslås det, at en virksomhed i gennemsnit har cirka 16.000 IoT-enheder i sit netværk, og alle er potentielle angrebspunkter. Prøv at forestille dig, hvorledes det tal vil vokse”, siger Ole Kjeldsen.

Se også:  Det værste du kan gøre er at betale: Sådan beskytter du dig mod afpresningsmails
Et helt uoverskueligt cloudunivers

På konferencen ”Internet of Things – et globalt økosystem” arrangeret af ingeniørforeningen IDA gennemgik han scenariet, hvor enheder, netværk samt platforme er forbundet på kryds og tværs i en hverdag, hvor virksomhederne er dybt afhængige af, at data kan flyde frit. I den sammenhæng konstaterede Ole Kjeldsen nøgternt, at hvis en virksomhed har planer om at bygge sine løsninger i eget datacenter, kan den lige så godt acceptere, at det bliver en umulig opgave at holde den sikkerhedsmæssigt opdateret.

”Nogen vil måske kalde mig en smule forudindtaget, men jeg vil vove den påstand, at det kun er de helt store og globale aktører, der vil være i stand til at tilbyde den fornødne sikkerhed i et særdeles komplekst IoT-univers. Det skyldes blandt andet, at sikkerheden skal integreres i såvel microcontrollerne (MCU’erne) i hardwaren som operativsystemet og ikke mindst i den software, der skal drive de forskellige platforme og tjenester i skyen”, siger Ole Kjeldsen og føjer for en god ordens skyld til, at han naturligvis ikke alene tænker på Microsoft, men også på Amazon og andre globale cloududbydere.

Se også:  Ny teknologi gør stjålne telefoner værdiløse

Den kommende IoT-sikkerhedsløsning fra Microsoft, Azure Sphere, indeholder tre komponenter, der kombinerer Microsofts ekspertise.

TAGS
IoT
Microsoft
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S