Home » Hovedtelefoner og højttalere » Test: Glinsende finish og korrekt lyd
Test: Glinsende finish og korrekt lyd

Test: Glinsende finish og korrekt lyd

Share

Det flotte design, den eksotiske bestykning og delikate lyd gør Scansonic til testvinder

Der er en gylden og meget lavpraktisk regel, når man taler hi-fi: Jo tungere et apparat eller højttaler er, jo bedre er lyden. Selvfølgelig er der undtagelser fra reglen, men de er sjældne. For når en højttaler er tung, er det tegn på, at der er brugt gode komponenter. Det betyder først og fremmest et solidt kabinet (hvor væggene er så tilpas tykke og lyddøde, at de ikke lader sig påvirke af luftvibrationerne fra membranerne). Men også store højttalermagneter vejer til.

I et aktivt, trådløst højttalersæt er der indbygget en forstærker i den ene højttaler. Den må også gerne være blytung.

Se også:  Nu kan du udskifte batteriet i din Sonos-højttaler

Denne Scansonic M-6BTL lever fuldt op til reglen om, at tyngde er lig kvalitet. Sættet vejer næsten 18 kilo eller det samme som Blue Aura- og Dali-højttalerne tilsammen. Og Scansonic
spiller bedst af alle i testen. Med vægten og kvaliteten følger også en høj pris. Det er den eneste klare ulempe ved Scansonic M-6BTL. Sættet er næsten dobbelt så dyrt som de to nævnte konkurrenter.

Til prisen får du en exceptionel flot designet højttaler, hvor den højglanspolerede finish virkelig gør sig godt i næsten enhver stue. Højttalerne er i sig selv designermøbler, som kan placeres mange steder uden at skæmme.

Rent teknisk er de opbygget stort set som de øvrige i testen. Du forbinder den aktive højttaler til strøm, og de to højttalere forbindes indbyrdes med et kabel. Så er det blot at tilslutte trådløst og bruge sin smartphone eller tablet til at styre herlighederne. Men du kan også vælge den medfølgende, fine fjernbetjening. Hvis du da ikke lige er i nærheden af højre højttaler, den aktive, for her er der nemlig et lækkert touchpanel på toppen, hvorfra du kan skifte nummer, stoppe eller styre volumen.

Scansonic M-6BTL.

Der er volumenknap på bagsiden, hvor du kan sætte en grænse for, hvor højt man kan skrue op med fjernbetjeningen. God detalje, hvis teenagerne er alene hjemme!

Lydmæssigt er det første, du bemærker, det tilbagelænede lydbillede. Det mener vi i bedste forstand, for der er overskud og en dybde i lyden, som er meget betagende. Diskanten er silkeblød og velopløst. Den lyder radikalt anderledes end de øvrige i testen, og det skyldes, at der bruges en kostbar, såkaldt bånddiskant. Denne har ikke helt samme brede lydspredning som den mere udbredte domediskant-type, så skal du have fuldt udbytte af Scansonics kvaliteter, kræver det, at du sætter dig ned foran dem og nyder det flotte lydbillede.

Bassen er stram og umiddelbart ikke så dyb som hos Dali, men mere defineret og korrekt. Mellemtonen er dominerende, så især akustisk musik er en fornøjelse på disse højttalere.

Afslører ringe optagelser

Scansonic M-6BTL kræver en god streamingtjeneste for at yde sit optimale. Det gør alle højttalere, men her er det meget tydeligt at høre forskellen mellem en god og en ringe optagelse eller mp3-fil.

Sættet spiller tonalt helt korrekt, men leverer dog ikke den perfekte gengivelse. Vi kunne godt tænke os lidt mere punch i bassen og lidt mere af den umiddelbare lethed, Blue Aura spiller med. Men ønsker du finesser og delikat lyd er Scansonic mesteren i denne test og derfor også vinder.


Scansonic M-6BTL
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Scansonic M-6BTL

Pris: 10.000 kroner

Specifikationer:

Trådløs tilslutning: Bluetooth
Kablet tilslutning: Optisk digital, analog
Bestykning: 2,5-vejs
Frekvensområde: 50-30.000 Hz
Forstærkereffekt: 60 watt
Dimensioner: 900 x 151 x 198 mm
Vægt: 17,8 kg

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
scansonic
Trådløs højttaler
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S