Test: Glinsende finish og korrekt lyd

Test: Glinsende finish og korrekt lyd

Share

Det flotte design, den eksotiske bestykning og delikate lyd gør Scansonic til testvinder

Der er en gylden og meget lavpraktisk regel, når man taler hi-fi: Jo tungere et apparat eller højttaler er, jo bedre er lyden. Selvfølgelig er der undtagelser fra reglen, men de er sjældne. For når en højttaler er tung, er det tegn på, at der er brugt gode komponenter. Det betyder først og fremmest et solidt kabinet (hvor væggene er så tilpas tykke og lyddøde, at de ikke lader sig påvirke af luftvibrationerne fra membranerne). Men også store højttalermagneter vejer til.

I et aktivt, trådløst højttalersæt er der indbygget en forstærker i den ene højttaler. Den må også gerne være blytung.

Se også:  Trådløse hovedtelefoner [STORTEST]: Lækker lyd uden ledninger

Denne Scansonic M-6BTL lever fuldt op til reglen om, at tyngde er lig kvalitet. Sættet vejer næsten 18 kilo eller det samme som Blue Aura- og Dali-højttalerne tilsammen. Og Scansonic
spiller bedst af alle i testen. Med vægten og kvaliteten følger også en høj pris. Det er den eneste klare ulempe ved Scansonic M-6BTL. Sættet er næsten dobbelt så dyrt som de to nævnte konkurrenter.

Til prisen får du en exceptionel flot designet højttaler, hvor den højglanspolerede finish virkelig gør sig godt i næsten enhver stue. Højttalerne er i sig selv designermøbler, som kan placeres mange steder uden at skæmme.

Del denne