Home » Internet » Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet
Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Share

Men Li-Fi vil også være oplagt til brug inden for forskning og til firmaer, hvor der skal transmitteres store datafiler med størst mulige sikkerhed og hastighed, som det eksempelvis er tilfældet i datacentre. Derudover vil banker, skoler og andre undervisningsinstitutioner samt både militær og politi kunne have glæde af Li-Fi, der er utrolig stabilt og kan levere samme hastighed næsten uanset, hvor mange brugere, der benytter systemet ad gangen.

”Men én af de ting, der afgørende skiller Li-Fi fra Wi-Fi, er sikkerheden,” fremhæver Kim Hardi Nielsen. ”Mens radiotransmission kæmper mod større sikkerhedskrav og cyberkriminalitet, kan lysbølger let afskærmes og holdes inden for de områder, hvor de er tænkt at skulle fungere. Og da lys heller ikke kan gå gennem mure og vægge, vil det næsten være umuligt at hacke sig ind i et Li-Fi-system. Og selv om en hacker teoretisk vil kunne påvirke et Li-Fi-signal gennem et kontorvindue, kan det simpelt hen undgås ved at trække et gardin for vinduet,” føjer han til.

Lyskommunikation kan blinke trafikinformationer til biler – og mellem biler indbyrdes.

Blandt mere kreative anvendelser vil man kunne forestille sig Li-Fi brugt til indendørs navigation, hvor transceiverne ud fra deres placering vil kunne vise medarbejdere til nærmeste ledige mødelokale, lede museumsgæster rundt ad forskellige ruter til forskellige attraktioner og hjælpe flypassagerer til de rigtige gates.

Se også:  Ny NAS til virksomhedsnetværket – plads til otte harddiske

Mange forestiller sig tilsvarende, at Li-Fi baseret på infrarøde lyskilder vil kunne installeres i trafiklys, gadelamper og sågar billygter. Fremtidens intelligente gadelamper vil på den måde kunne blinke trafikinformation til forbipasserende biler og give oplysning om trafikpropper eller andre problemer forude.

Standard på vej

Måske vil vi også komme til at se Li-Fi-teknologi indbygget i mobiltelefoner, og teoretisk er det ikke så kompliceret at modificere et smart-phonekamera til også at kunne bearbejde Li-Fi-signaler. Problemet er snarere at konstruere en Li-Fi-sender, der på sikker måde kan blinke infrarøde datasignaler tilbage til transceiverne.

Forskellige producenter har rygtevis meldt ud, at de arbejder med et mobilt LED-modem, som kan sende data med 1 gigabit i sekundet og er klar til at blive bygget ind i smartphones. Men om der reelt er nogen mobilproducenter, der arbejder med at integrere Li-Fi i deres mobiltelefoner, er uvist.

Se også:  Her er markedets bedste, billigste og hurtigste bredbånd

Foreløbig er Trulifi primært rettet mod det professionelle marked, kontorer, sundhedssektoren, hoteller og industrien, men meget tyder på, at Li-Fi som teknologi også vil finde vej ud til alle os andre. Det er dog endnu for tidligt at dømme Wi-Fi ude. En alvorlig hindring for udbredelsen af Li-Fi er nemlig, at der mangler internationale standarder.

TAGS
Internet
Li-Fi
netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S