Home » Internet » Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet
Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Share

Signify har indgået partnerskab med den franske producent af flyteknologi Latécoère, der leverer løsninger til mange af de største internationale flyselskaber, for at kunne samarbejde om at udvikle Li-Fi-systemer til kommerciel flyvning og har desuden tilknyttet den sydkoreanske specialproducent af kabineudstyr til fly Huneed Technologies som tredje partner i samarbejdet.

Som skabt til kommunikation på fly

Li-Fi og IoT

”Der er flere fordele ved Li-Fi sammenlignet med traditionel radiobaseret Wi-Fi,” siger Kim Hardi Nielsen, der er produktchef hos Signify.
”Hastigheden vil i fremtiden blive hurtigere end ved Wi-Fi. I dag kan både download og upload ske med hastigheder på 200 Mbps, hvilket er hurtigt nok til at kunne streame op til tredive tv-film i Full HD. Men med Trulifi-systemet til industriel anvendelse, der udnytter trefarvet lys, kan der opnås en rækkevidde på op til 8 meter og hastigheder på 250 Mbps. I vores testfaciliteter har vi kunne måle markant større hastigheder faktisk op til 2 Gbps.”

Se også:  Elon Musk slutter grise til internettet

Nok en fordel ved Li-Fi-teknologi er en større båndbredde. I 2020 vil der skønsmæssigt være over 50 milliarder IoT-enheder koblet på nettet, og de eksisterende frekvensbånd, som benyttes af radiotransmission (og dermed også Wi-Fi), er ved at blive opbrugte.

Signify sælger Li-Fi som et komplet system med alle nødvendige enheder og tilslutninger. USB-donglen tilsluttes den enhed, der skal modtage Li-Fi-informationen.

Men synligt lys ligger i et frekvensspektrum, der er omkring 1000 gange større, og lysbølger er ydermere ufølsomme over for elektromagnetiske forstyrrelser, ligesom et Li-Fi-systems latency (tidsforsinkelse) er hen ved tre gange mindre end for et Wi-Fi-system. Li-Fi vil derfor være potentielt egnet til fremtidens hjemme-kontorer og til elektronisk hjemmeunderholdning. Det vil endda kunne håndtere både AR og VR.

Synligt lys kan i modsætning til radiobølger udbredes i vand. Det har fået blandt andet den amerikanske flåde til at forsøge sig med Li-Fi i ubåde. Det er et minus, at mens Wi-Fi nemt kan række op til 25-30 meter, er Li-Fi generelt begrænset til 10 meter, og transmissionshastigheden falder drastisk med afstanden, ligesom Li-Fi kan blive forstyrret af objekter, der skygger. Til gengæld er strømforbruget meget mindre, og teknologien er dermed også mere miljøvenlig.

Li-Fi er mere sikkert

Blandt mulige anvendelser er pålidelige forbindelser mellem computere, robotter og maskiner på steder, hvor traditionel radiokommunikation enten ikke er egnet eller kan skabe interferens – i samlehaller, hospitalsmiljøer og operationsstuer, hvor der findes følsomt elektronisk udstyr.

TAGS
Internet
Li-Fi
netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S