Home » Internet » Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet
Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Share

”Da Signify i forvejen producerer og sælger Philips belysningsløsninger, kan disse fire transceivere monteres i Philips loftsarmaturer eller direkte i loftet. Fra loftsplaceringen kan hver transceiver dække et areal på cirka 2,4 kvadratmeter. De fire transceivere kommunikerer via infrarødt lys ned til to Li-Fi USB-dongles, som kan tilsluttes de computere, der er i lokalet, og omsætter de infrarøde lyssignaler til elektromagnetiske data. Samme USB-dongles sender også Li-Fi-signaler retur til transceiverne og videre til det omtalte access-point, så systemet kan formidle data begge veje, hvilket sker i 128-bit krypteret form. Desuden bliver alle data 128-bit kryp-teret. En løsning magen til denne vil typisk koste 12-15.000 kr. (eksklusive installation og opsætning). Teknologien er endnu ikke bygget ind i dagens computere eller mobiltelefoner. Men sådan er det med al ny teknologi. Der vil være en vis indkøringsperiode,” mener Anne-Cathrine Tjørnehøj.

Se også:  Cisco-chef: Tech-industriens ansvar at der udvikles energieffektiv teknologi
Li-Fi i busser

Blandt de mange lokaliteter verden over, som Signify også har leveret Li-Fi til, er Volkspark stadion, der er hjemsted for Hamburg-fodboldklubben HSV Fußball AG. Denne sportsfacilitet kan rumme 57.000 tilskuere.

Men bygningens pressecenter har flere gange oplevet et så massivt pres på det installerede Wi-Fi-system, at det har været ved at gå ned, når tusindvis af sportsjournalister har forsøgt at tilgå nettet, og systemet samtidig har skullet slås med interferens fra sportskommentatorernes hidsige mobiltelefoner. Det blev imidlertid afhjulpet, da Signify installerede 84 Philips LED-bestykkede PowerBalance-armaturer med Trulifi-transceivere.

Senest er Signify også begyndt at planlægge at installere Trulifi i busser, hvilket ikke bare kan sikre hurtigt og stabilt internet til passagererne, men også give dem mulighed for større komfort ved at kunne styre ventilation og lys ved deres plads. Eftersom Li-Fi virker ved hjælp af direkte punkt til punkt synslinje frem for mere diffus radioteknologi, hvor alle så at sige deler frekvenser med alle, bliver forbindelsen hverken påvirket af bussens bevægelser eller indvendige lysforhold.

Endnu fås Li-Fi ikke indbygget i computere, så forbindelsen til Trulifi-systemets transceivere etableres med en USB-dongle.

Også luftfarten vil kunne inddrage Li-Fi i flyene, så passagererne kan komme på internettet uden at forstyrre maskinernes radiokommunikation. Alle passagerfly har i forvejen installeret lys, skærme og ofte også anden elektronisk underholdning i kabinen og ved flysæderne, og Li-Fi vil kunne forenkle flyets ledningsforbindelser kolossalt ved at streame informationer, film og musik direkte fra kabinebelysningen til hver enkelt passagerplads – og på den måde spare mange kilometer kabler og wirer.

Det vil samtidig spare vægt og plads og vil dermed også være til gavn for CO2-udledningen. Det vil være nemmere at kunne tilgå nettet uden om lokal Wi-Fi og vil ydermere kunne give passagererne mulighed for til eksempel bestille bestemte serveringer og anden forplejning fra flysædet.

På lidt længere sigt kan det blive muligt at forbinde og bruge eget udstyr til at gå online uden risiko for at komme til at indvirke på flyets følsomme elektroniske udstyr. Passagererne vil oven i købet kunne kommunikere og spille sammen indbyrdes og vil i det hele taget kunne have samme forbindelsesoplevelse i luften som på jorden.

TAGS
Internet
Li-Fi
netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S