Home » Internet » Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet
Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Glem Wi-Fi, ny lysteknologi giver dig superhastighed på nettet

Share

Mange spår, at en ny teknologi baseret på lysglimt i fremtiden vil sikre samfundet hurtigere og bedre internetforbindelse, end dagens signaler kan levere. Dermed får både Wi-Fi, Bluetooth, NFC og 5G gedigen konkurrence

Tilbage i 2011 demonstrerede den tyske fysiker Harald Haas, at morseglimt fra LED-pærer faktisk kan formidle mere information end en mobilmast. Teknologien, som nu kaldes ”Li-Fi” (Light Fidelity) arbejder i dag for det meste med infrarødt lys på samme måde som den infrarøde fjernbetjening til din elektroniske hjemmeunderholdning.

Det kræver ikke særlig kompliceret elektronik at modulere (altså tænde og slukke) lyset fra en infrarød lysdiode lynhurtigt og dermed ”morse” information, som kan modtages af en simpel lyssensor og omsættes til elektromagnetiske signaler, som en computer kan opfatte. Og på den måde er det med ét slag muligt at formidle to-vejs data fra servere eller internettet.

Det er en ny teknologi, der umiddelbart har mange fordele sammenlignet med traditionel radiobaseret Wi-Fi. For det første kan lysbølger fokuseres meget skarpt og opretholde helt stabil forbindelse, selv i områder, hvor der ikke er direkte synslinje mellem sender (lyskilden) og modtager (en computer eller anden enhed), da Li-Fi-glimt kan reflekteres fra vægge og andre ting i omgivelserne.

Se også:  Vælg den smarteste switch til dit LAN
Et mødelokale i Ørestaden

Da de enkelte lyskilder i et Li-Fi-system endvidere overlapper hinanden, vil modtagelsen være lige god, hvor end du befinder dig eller bevæger dig i lokalet. Forudsætningen er naturligvis, at der er tændte lyskilder til stede, men det har vist sig, at lyset kan dæmpes ned til næsten ingenting, uden at hverken transmissionens kapacitet eller præcision går tabt.

De nye versioner af Li-Fi bruger infrarødt lys, som er usynligt for det menneskelige øje, og Li-Fi baseret på infrarød kommunikation virker derfor lige godt i dagslys, kunstlys og i mørke. Et af de teknologifirmaer, der virkelig tænker i Li-Fi, er Signify, der blandt andet var den første globale belysningsvirksomhed, der indbyggede Li-Fi i almindelige kontorbelysningsarmaturer.

Signify (tidligere kendt som Philips Lighting) rangerer som verdens førende virksomhed inden for lysteknologi til såvel den professionelle som den private sektor og står med 38.000 medarbejdere på verdensplan bag mere end 100 Li-Fi-projekter over hele verden.

Se også:  4G er langt fra dødt: 3 moderniserer hele netværket

I Danmark har Signify lokaler i KLP-kontorbygningen på Arne Jacobsens Allé i Ørestaden, og her har den danske afdeling i forbindelse med en flytning haft mulighed for at skifte al indendørs belysning og inddrage det sidste nye inden for arbejdslys i deres kontormiljøer inklusive trådløs lysstyring. Men derudover har afdelingen installeret Li-Fi i et af de mødelokaler, der også fungerer som showroom.

”Det drejer sig om Signifys eget Li-Fi-system, som hedder Trulifi,” fortæller Anne-Cathrine Tjørnehøj, der er PR & Integrated Communication Manager hos Signify Danmark.

”Installationen af et Trulifi-system er ganske ukompliceret. Løsningen i vores møde-lokale er centreret omkring et Li-Fi-modem, der fungerer som access-point og er forbundet til internettet med et kabel og derudover har kabelforbindelse til i alt fire transceivere (kombinerede sendere og modtagere af infrarøde Li-Fi-signaler).”

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Internet
Li-Fi
netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S