Home » Foto » Glem alt om at filme, når vi går rundt om juletræet
Glem alt om at filme, når vi går rundt om juletræet

Glem alt om at filme, når vi går rundt om juletræet

Share

Julemiddagen er hellig i Danmark. Især hvad angår at dele billeder på sociale medier – det er ‘no go’

Telia har spurgt danskerne om, hvad der egentlig er god stil, når familien er samlet juleaften – og det kribler i fingrene for at knipse billeder af risalamanden eller smugfilme onkel Jørgens forsøg på at holde tonen og tempoet i ’Glade jul’.

Et veldækket bord og en smuk madtallerken er nogen af de mest populære motiver på Instagram, og vi deler gerne små videoer fra familiesammenkomster på Facebook – bare helst ikke juleaften!

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet på vegne af Telia. Her svarer næsten 7 ud af 10 danskere, at det ikke er i orden at have mobilkameraet fremme under julemiddagen fx for at tage billeder, være på Facebook eller sms’e med andre.

Se også:  3 tips til dine sommerbilleder fra kendt fotograf

Og når det kommer til dansen rundt om juletræet – hvor de fleste af os jo ofte kæmper med både at holde sanghæftet, holde i hånd, synge rent og gå i samme takt – ja, der svarer 62 pct. at det på ingen måde bør filmes eller deles på de sociale medier.

Hvor de yngre voksne, de 18 til 34-årige, er noget mere afslappede end den ældre generation i forhold til at have mobilen fremme ved julebordet – så er forskellen mindre markant, når det handler om optrinnet traditionerne omkring juletræet.

Det handler dog muligvis mere om iscensættelse end om pli og juletraditioner: ”En tredjedel af de 18 til 34-årige ser ikke noget problem i, at mobilen kommer frem under julemiddagen, hvis man lige vil tage et billede, sende en besked eller tjekke julestemningen hos vennerne på de sociale medier. Til gengæld mener mindre end en fjerdedel, at det i orden at filme og dele optagelserne, når der danses rundt om juletræet. Det skyldes nok, at man derved afgiver kontrol over en ret følsom og intim situation – og det er jo de færreste af os, der lyder som Bing Crosby, når der synges julesamler”, siger privatkundedirektør hos Telia, Gustav Berghog.

Se også:  3 ting du ikke skal poste på de sociale medier i juletiden

Generelt er nordjyderne mest restriktive og københavnerne mindst, når det handler om villigheden til at filme og dele familiens dansende og syngende tur rundt om juletræet.


TAGS
foto
jul

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S