Attraktive skærme [STORTEST]: Giv din computer stort format

Attraktive skærme [STORTEST]: Giv din computer stort format

Share

Med en separat skærm kan du også få oplevelser i stort format, når du benytter din bærbare computer hjemme eller på kontoret. Du får samtidig en ekstra tv-skærm. Her tester vi seks attraktive skærme i prisklassen fra 4000 til 7000 kroner

Den stationære pc er måske halvdød – hvis ikke du er til gaming – men pc-monitoren lever.

Vi er mange, der gerne vil opleve tingene i stort format, selvom vi til daglig benytter en bærbar computer.

Med en lækker 27-tommer skærm tilsluttet computeren får du ikke blot den helt store billedoplevelse. Du får også glæde af et langt større Skrivebord, når du kan lade programmer, billeder osv. ligge og flyde ud over to skærme.

Læs også: 7 stærke råd før du køber pc-skærm

Skærme er billige i dag, men vores erfaring er, at hvis du virkelig skal nyde ekstraskærmen og slippe for trætte øjne, bør du fokusere på prislaget over de 4000 kroner. Her kan du også tage springet fra den traditionelle full HD-opløsning mere finkornede oplevelser med enten 2560 x 1440 pixel eller ægte 4K-opløsning, som du kender fra de nyere tv’er, dvs. 3840 x 2160 pixel.

Se også:  Grado iGe [TEST]: Her flyder musikken frit
Her stortester vi nye skærme i prisklassen 4000-7000 kroner.

Billedkvaliteten er ganske imponerende. Men der er så sandelig også forskel på de seks testdeltagere. Høj billedkvalitet har nemlig mange nuancer, når vi taler pc-skærme. Den skærm, der gengiver farverne mest korrekt, er ikke nødvendigvis den skærm, du synes, står flottest. Skal du primært se film og game på skærmen, kan du med fordel vælge en skærm med en glansfuld gengivelse. En skærm, der er kalibreret korrekt til kritisk billedbehandling kan faktisk opleves lidt kedelig ved rent multimediebrug. Så din købsbeslutning handler meget om, hvad du vil anvende skærmen til.

Giv lyden en tanke

Det store format og den høje opløsning gør pc-skærmen til et oplagt valg som ekstra tv. Du kan få en masse spændende streamingoplevelser, eller koble en settop-boks eller Blu-ray-afspiller til skærmen med HDMI-kabel. Men ganske som med flade tv-skærme skal du huske at tænke lyden med.

Se også:  Test: Tablet til professionelt brug

For selvom alle deltagere i denne test – og de fleste pc-skærme – har højttalere indbygget, så er lyden mildt sagt det svage punkt.
Løsningen er enkel: Køb et sæt pc-højttalere – eventuelt med en subwoofer placeret nede på gulvet – og du er godt kørende. Sådan et sæt koster ikke meget mere end 500-800 kroner i en acceptabel kvalitet, og med et slag har du nu et ekstra tv med fin billed- og lydkvalitet.

Testdeltagerne er en god blanding af brandnye og halvnye modeller (som er sat ned i pris). Uanset alder har de alle dog HDMI-tilslutning, så du nemt kan tilslutte dem til din stationære eller bærbare computer – eller andre kilder.

Mange pc-monitorer giver mulighed for at vende skærmen på højkant – som på denne 32-tommer fra AOC. Billedet skifter automatisk til højformat.

Mange pc-monitorer giver mulighed for at vende skærmen på højkant – som på denne 32-tommer fra AOC. Billedet skifter automatisk til højformat.

Del denne