Home » Bærbar computer » Giv batteriet længere liv
Giv batteriet længere liv

Giv batteriet længere liv

Share

Windows 8 har indbyggede værktøjer, som nemt forlænger batteriets levetid på en bærbar computer

Takket være sin touch-brugerflade er Windows 8 velegnet til bærbare computere og tablets. De nyeste computere er takket være bedre strukturdesign og tekniske for-bedringer velsignede med batterier, som kan holde en hel arbejdsdag eller længere. Har du opgraderet, eller får du ikke den ønskede batterilevetid, findes der en række gode værktøjer i Windows 8, som kan hjælpe med at forlænge batteriets levetid. Værktøjerne er nemme at sætte op og konfigurere, og du vil opleve en væsentlig forskel på, hvor ofte din enhed skal lades op. Fremover kan du selv på lange rejser roligt regne med, at din Windows 8-enhed forbliver i live

[pt id=’2026909′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Forlæng batteriets levetid.”‘]

Forlæng batteriets levetid.

Der findes flere måder at tjekke batterilevetiden på. Gør det til en vane at bruge dem, så du ikke løber tør på et ubelejligt tidspunkt. Se først og fremmest på Låseskærmen eller fremkald Amulet-menuen ved at gå til højre side af skærmen. Batteristatus kan også ses i Proceslinjen.

[pt id=’2026910′ size=’large’ link=’file’]

 

Skærmene på mobile enheder bruger meget strøm, så det kan betale sig at reducere skærmens strømforbrug. Forlæng for eksempel batteritiden ved at skrue ned for lysstyrken. Du kalder Amulet-menuen frem og vælger Indstil. Klik eller berør “Indstil” og derefter “Lysstyrke” for at få en bevægelig skyder.

[pt id=’2026911′ size=’large’ link=’file’]

 

Windows Mobilitetscenter er designet til nemme ændringer ved rejsebrug, og det er et godt værktøj til Windows 8-enheder. Skriv ”Mobil” i Amuletten, Søg og klik på ikonet for at åbne værktøjet. Herinde kan du ændre en række indstillinger, som forlænger batteriets levetid.

[pt id=’2026912′ size=’large’ link=’file’]

 

Nogle strømbesparelser kan komme fra en lidt uventet kant. En af dem er lydniveauet. Hvis du skruer ned for lydniveauet eller helt slukker for lyden, reducerer du strømforbruget en anelse. Uden lyd sparer maskinen både på strømmen til højttalerne, og den bruger ikke kræfter på at pumpe lyd ud.

[pt id=’2026913′ size=’large’ link=’file’]

 

I Windows Mobilitetscenteret kan du ændre batteriets strømforbrug. Standardvalgene er ”Ligevægtig”, ”Strømbesparelse” og ”Høj ydeevne”. ”Strømbesparelse” giver godt nok længere batterilevetid, men koster noget på ydelsen, mens ”Ligevægtig” sænker ydeevnen, når den ikke er nødvendig.

[pt id=’2026914′ size=’large’ link=’file’]

 

Du justerer indstillingerne for ydelsen ved at gå til Amulet-menuen, klik på ”Søg” og skriv ”Strøm”. Vælg ikonet for ”Vælg en strømstyringsplan”. Vælg en plan i venstre side og klik på ”Rediger indstillinger for strømstyringsplan”. Her vælger du, hvornår skærmen skal nedtones, og hvornår den skal slumre.

Se også:  Gisper du over elprisen? Det ser stadig slemt ud
[pt id=’2026915′ size=’large’ link=’file’]

 

Det er ikke spor svært at oprette sin egen strømstyringsplan. I menuen (se under punkt 6 foroven) kan du oprette din egen plan. Klik på ”Opret en strømstyringsplan” i venstre side af vinduet. Giv planen et navn og tryk ”Næste”. Ret på indstillingerne og klik derefter på ”Opret”.

[pt id=’2026916′ size=’large’ link=’file’]

 

Kender du Windows godt, findes der endnu flere indstillinger, du kan pille i. Hvis ikke, så læs her: Under Strømstyring vælger du at klikke på ”Skift avancerede strømindstillinger”. Her kan du skifte indstillingerne for flere forskellige ting blandt andet, hvornår harddisken slukker, usb-forbindelsers forbrug osv.

[pt id=’2026917′ size=’large’ link=’file’]

 

Er du uden for rækkevidde af trådløse netværk, så slå funktionen fra. Dermed søger din enhed ikke efter netværk, hvilket sparer strøm. Klik eller svirp med en finger i skærmens højre side for at fremkalde Amulet-menuen. Klik derefter på Indstil > Skift pc-indstillinger > Trådløs for at slå WiFi fra.

[pt id=’2026918′ size=’large’ link=’file’]

 

Med de foregående indstillinger har du forhåbentlig fået et batteri med længere levetid. Ikke alle trin er nødvendige, og du skal nok bruge lidt tid på at finde den balance i indstillingerne, som passer dig. Hvor radikalt du går til værks, afhænger blandt andet af hvor lang batteritid uden oplad-ning undervejs, du har brug for.

[pt id=’2026919′ size=’large’ link=’file’]

 

3G
Navnet på tredje generation af mobilt internet, som bruges af blandt andet mobiltelefoner for at få adgang til nettet kloden rundt. Også e-bogslæsere har efterhånden indbygget 3G.

Se også:  Gisper du over elprisen? Det ser stadig slemt ud

USB
Forkortelsen for Universal Serial Bus. En standard som forbinder dine enheder med computeren. Du behøver ikke slukke for maskinen, for at sætte en usb-enhed til eller installere ekstra software. Windows bør automatisk finde enheden.


TAGS
batterilevetid
batteritid
Guide
lydstyrke
strømbesparende
strømforbrug
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S