Home » Styresystem » Giv batteriet længere levetid
Giv batteriet længere levetid

Giv batteriet længere levetid

Share

Hvis du finindstiller den måde, som en Windows 10-notebook bruger sit batteri, kan du få det til at holde længere

Windows 10 har en indbygget energibesparelse, hvilket enhver ejer af en bærbar computer naturligvis sætter stor pris på.

Men den kan faktisk gøres endnu mere effektiv.

Her viser vi dig, hvordan du indstiller Windows’ særlige strømsparefunktioner, så du kan presse så meget tid ud af computerens indbyggede batteri som muligt. Der er jo ikke noget så stressende som at løbe tør for strøm midt i en vigtig opgave.

Her er det værd først at lære Flytilstand at kende. Det er en hurtig måde at slukke al trådløs kommunikation på, hvis du pludselig opdager, at dit batteri er næsten fladt.

Vælg netværksikonet på Proceslinjen, og vælg Flytilstand. Du kan også nemt spare strøm ved at frakoble eventuelle eksterne harddiske eller USB-hukommelser. 

Download PowerSwitch
Installer værktøjet Power Scheme Switcher, så du nemt kan skifte mellem forskellige strømstyringsplaner.

Baggrunds-indstillinger
Bestem, hvor-dan baggrunds-programmer og -processer kø-rer for at begrænse pc’ens strømforbrug.

Strømspare-tilstand
Indstil, hvor-dan computeren sparer på strømmen i batteridrift.

Strømhistorik
Se her, hvilke af din computers forskellige programmer, der har brugt mest strøm.

Luk programmer
Selv minimerede programmer trækker på batteriet, så undlad at åbne programmer, som du ikke umiddelbart skal bruge.

Strømstyringsplan
Læg en strømstyrings-plan, så du kan styre, pc’ens forbrug, når den ikke er tilsluttet elstikket.

Ordknuser:

Flytilstand
Nem genvej, når du vil lukke ned for al trådløs kommunikation på din pc. Sluk for Wi-Fi, mobilnet, Bluetooth, GPS og NFC.

Strømstyringsplan
Forud definerede driftsprofiler, som kan tilpasses til forskellige brugersituationer.

Se også:  Elbiler kan få 2000 kilometers rækkevidde allerede til næste år

Power Scheme Switcher
Et lille tredjepartsværktøj, der gør det muligt nemt og hurtigt at skifte mellem forskellige strømstyringsplaner alt efter aktuelt behov.

 

1 Vælg Strømsparetilstand
Du kan forlænge batteritiden ved at vælge ”Strømsparetilstand”, som skruer ned for baggrundsaktiviteter, og yderligere giver dig adgang til oversigt over batteriforbruget, så du kan se, hvor energiforbruget er højt. Få adgang til ”Strømsparetilstand” ved fra startmenuen at vælge Indstillinger > System > Strømsparetilstand.

DT03_batteri01

2 Nyttige funktioner
Vinduet er delt i to. Oversigten til højre viser dig batteriets aktuelle opladning i procent og den tilbageværende batteritid. Nedenunder kan du se, om Strømsparetilstanden er slået til eller fra. Og hvis du klikker på ”Indstillinger for strømsparetilstand”, angives det niveau batteriet må nå ned på, før sparefunktionen aktiveres.

DT03_batteri02

3 Styr batteribrug
Klik på linket ”Batteribrug”. Nu åbnes et vindue, som viser åbne programmers batteriforbrug. Se, hvilke du skal lukke for at forhindre stort strømforbrug. Vælg et af emnerne på listen, og klik på ”Detaljer” for at få mere information. Du kan også vælge at begrænse nogle programmers baggrundsaktiviteter.

DT03_batteri03

4 Vælg baggrundsprogrammer
Klik på pilen øverst til venstre for at komme tilbage til Strømsparetilstand. Vælg Batteribrug > Rediger indstil-linger for baggrundsapp. Bestem, hvilke programmer og apps, der må køre i baggrunden. Du kan også få adgang hertil ved at vælge Indstillinger > Personlig tilpasning > Beskyttelse af personlige oplysninger > Baggrundsapps.

DT03_batteri04

5 Tilpas sparetiltagene
Klik på pilen øverst til venstre og på ”Rediger indstillinger for strømsparetilstand”. Sæt flueben ud for ”Slå automatiske strømsparetilstand til, …”, og vælg det ønskede batteriniveau. Du kan også bestemme, om du vil have pushmeddelelser, og om lysstyrken skal dæmpes. Med +-knappen ”Tilføj en app” kan programmer undtages.

Se også:  Guide: Nem forhåndsvisning i Windows 10

DT03_batteri05

6 Strømstyring og slumretilstand
Klik tilbage på pilen øverst til venstre to gange, og vælg menupunktet ”Strømstyring og slumretilstand”. Her kan du nedsætte den tid, din pc arbejder videre, før skærmen automatisk slukker. Vælg antallet af minutter fra rullemenuen under ”Skærm”. Og under ”Slumre” vælger du, hvor længe der skal gå, før pc’en tager en lur.

DT03_batteri06

7 Flere indstillinger
I bunden af vinduet kan du klikke på linket ”Flere indstillinger for strømstyring”. Så åbnes et panel, hvor du kan få endnu mere styr over pc’ens energiforbrug. En samling af forudbestemte indstillinger kaldes for ”Strømstyringsplan”. Vælg en sådan fastlagt plan, finjuster eventuelt indstillinger, eller lav din egen plan fra bunden. 

DT03_batteri07

8 Vælg en strømstyringsplan
Vælg en forudbestemt Strømstyringsplan for at presse mest muligt ud af batteriet. Endnu mere gennemført bliver planen, hvis du klikker på ”Skift indstillinger for plan og under ”På batteri” reducerer tiden, før skærmen slukker. Du kan justere andre systemindstillinger med ”Skift avancerede strømstyringsindstillinger”. 

DT03_batteri08

9 Avancerede indstillinger
Klik på plussymbolerne for at justere de avancerede indstillinger. Vælg ”Strømbesparelse” i rullemenuen, og indstil din harddisk til at slukke, når den ikke bruges. Slå diasshow fra under skrivebordsindstillingerne, og slå ”Nedtonet lysstyrke” til for skærmen. Og bestem, hvad Windows skal gøre ved kritisk batteriniveau.

DT03_batteri09

10 De sidste ting
Når du har taget Strømstyringsplanen i anvendelse, er du færdig. For at aktivere ”Strømsparetilstand”, skal du klikke på det i Windows’ meddelelsesområde. Hvis du har mere end én plan til forskellige brugsscenarier og vil skifte mellem dem løbende, kan du installere Power Scheme Switcher fra https://powerschemeswitcher.codeplex.com.

DT03_batteri10

 


TAGS
batteri
batteri levetid
Guide
Tips og trick
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S