Home » Styresystem » Giv aldrig op! Blå skærm – hvad gør jeg?
Giv aldrig op! Blå skærm –  hvad gør jeg?

Giv aldrig op! Blå skærm – hvad gør jeg?

Share

Kan du slet ikke få adgang til fejlretningstilstanden, så hold tasterne F8 eller F8 + Shift nede under opstart. Nu bør værktøjerne til gendannelse dukke op på skærmen. Bliver der ved at være problemer, bør du tjekke, at din pc er opdateret. Det gør du under System > Opdatering og sikkerhed. I Windows 10 bør du have version 1809, som i skrivende stund er den seneste funktions-opdatering, men husk at tjekke jævnligt.

Glipper alle forsøg på at gendanne eller opdatere til nyeste, sikre drivere, kan du oprette et installationsmedium. Mediet kan bruges til nulstilling af din pc, geninstallation af Windows 10 eller løsning af de problemer, som udløser den blå skærm.

Se også:  Guide: Sådan pakker du filer ind og ud med Windows' zip-funktion

Fra en fungerende pc går du ind på hjemmesiden www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10. Download medieværktøjet ved at klikke på knappen ”Download værktøjet nu”. Vælg ”Opret installationsmedier til en anden computer” samt sprog, version og arkitektur (32-bit eller 62-bit). Følg vejledningen og klik på ”Udfør”. Vælger du at bruge en USB-dongle, skal den være på mindst 8 GB. Sæt USB-donglen i den fejlramte pc, og vælg ”Reparer computeren”. Vælg ”Fejlfinding” i vinduet ”Vælg en indstilling”.

Du kan nu genoprette fra et genoprettelsespunkt ved at vælge Avancerede indstillinger > Systemgendannelse eller ”Nulstil denne pc” for at geninstallere Windows 10. Programmer, apps og drivere samt ændringer bliver nu slettet. Du kan dog, ligesom i reparationsmodus på pc’en vælge at beholde eller fjerne personlige filer.

Se også:  Lækker teknik: Corsair One Pro i200

TAGS
Blå skærm
pc
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S