Test: Gigabyte Z170X-Gaming 5

Test: Gigabyte Z170X-Gaming 5

Share

I den billigere ende af Z170-bundkortsmarkedet finder vi dette Gigabyte-kort, der konkurrerer med Asus Pro Gaming på næste side. Ligesom de to topkort er der her næsten tale om dødt løb. Men ikke helt: Denne gang er det Asus-kortet, der tager prisen.

Det betyder ikke, at modstanderen er et dårligt valg, men når det gælder rå ydelse, ligger Gaming 5 nederst i den meget jævnbyrdige gruppe af Z170-kort.

Sagen er, at andre Z170-bundkort omgår de multi-plikator-begrænsninger, Intel generelt praktiserer. 6700K formodes kun at nå sin maksimale turbo på 4,2 GHz ved singlethreadede opgaver, mens de fleste kort ignorer dette krav og kører ved 4,2 GHz hele tiden. I vores test kører både dette Gigabyte-kort og Asus Pro Gaming ved 4 GHz som standard.

Se også:  ASRock Z270 Pro 4 [TEST]: Billigt bundkort leverer varen

Det kan man nemt komme udenom i BIOS, men under overclocking kunne vi kun vride 4,7 GHz ud af Gigabyte-kortet, mens Pro Gaming Asus kom helt op på 4,9 GHz. Gigabyte-kortet var også det svageste af Z170-kortene i gaming-ydelse, men bundkortet spiller så ringe en rolle, at det er næsten umuligt at se forskel.

 

Gigabyte Z170X-Gaming 5

Resume

Pris: 1700 kroner

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 (rev. 1.0) priser
Del denne