Home » Bundkort » Gigabyte GA-990FXA-UD3
Gigabyte GA-990FXA-UD3

Gigabyte GA-990FXA-UD3

Share

Her har vi et ganske solidt bundkort med mange tilslutningsmuligheder

Testens andet AM3+-bundkort er samtidig det første, der baserer på AMD’s 990FX-chipsæt. Dette chipsæt er blandt andet karakteriseret ved, at det med dette chipsæt nu endelig er muligt at anvende sli-multigrafikkort-opsætninger, foruden den på AMD-chipsættet i forvejen understøttede CrossFireX-opsætning. Det giver modsat tidligere endelig brugerne mulighed for at anvende nVidia-grafikkort på AMD-bundkort, hvis det foretrækkes.

Bundkortet her har fire pci-e ×16 slots. De to af dem arbejder ved ×16 hastighed, de to ved ×8 hastighed, og ud over det er det to pci-e ×1-slots samt et enkelt pci-slot. Kendetegnende for 990FX-chipsættet kører begge ×16-slots ved fuld hastighed, når der er monteret to grafikkort i multikortopsætning.

Det er dog i realiteten ikke så stor en fordel, som det teoretisk lyder til, i hvert fald ikke ved pci-e 2.0, men alligevel. GA-990FXA-UD3 er et typisk Gigabyte-bundkort, ved at det er muligt at autotune ydelsen vis MIT-tweeeker, som nævntes ved forrige Gigabyte-bundkort.

Ydelsen er som standard ikke ret forskellig fra de andre to AMD-bundkort. Det er dog også her muligt at ændre en lang række indstillinger i bios. Igen er det en traditionelt udseende bios, hvor hjælpen og overskueligheden kunne være bedre.

Men er man bekendt med bios, er det jo intet problem. Af usb-stik byder bundkortet på tre usb 2.0- samt et usb 3.0-stik. Bagpanelet byder på et par unikke tiltag. Det var testens eneste bundkort med to FireWire 400-stik, et med 4 pins og et med 6 pins.

Det var også et af det mindretal i testen, der havde hele to e-sata-stik bagudtil, her i form af kombistik. Bundkortet her er solidt, og som de bundkort her i testen bryster producenten sig af at anvende de bedste komponenter.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs de andre test her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs afgørelsen her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


Gigabyte GA-990FXA-UD3
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Der er mange features på dette bundkort. Det er dog nok snarere et bundkort for dem, der er hjemmevant i bios-om-givelser, medmindre man anvender MIT-funktionen. Den medfølgende software er dog god.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
CrossFireX
firewire
gigabyte

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S