Home » Bundkort » Gigabyte G1.Sniper M5
Gigabyte G1.Sniper M5

Gigabyte G1.Sniper M5

Share

G1.Sniper M5 er det største af alle de bundkort, vi ser på i denne test,
og det virker sært at sige det om et micro-ATX-kort. Men tiderne har
ændret sig, og al den ydelse, man kræver af et top-bundkort, findes i et
mini-itx-kort. Hvorfor så overveje mellemløsningen mATX?

Den vigtigste grund er, at det i øjeblikket ikke betyder noget for en mini-spil-pc, hvor stort kortet er. Det skyldes, at der ikke findes et kabinet, som kan rumme et mini-itx-kort uden at ligne et let reduceret towerkabinet.

EVGA Hadron Air og Bitfenix Prodigy er to af vores foretrukne mini-itx-kabinetter, men de er ikke i nær-heden af de dimensioner, Valve har defineret for sin kommen-de hardware. Lad os erindre, at prototypen af Steam Machine kun skal være tre tommer høj. Det betyder, at gpu’en skal ligge fladt ned ved siden af mini-itx-bundkortet, og det er i øjeblikket ikke muligt.

Ekstra, ekstra

Indtil tegningerne til kabinettet er ude i terrænet, og producenterne begynder at lave deres egne versioner, kan man lige så godt satse på et mATX-kort i noget i retning af Prodigy M. Det er stadig de samme dimensioner som den almindelige Prodigy-model, men det er lavet til at rumme et mATX-kort såvel som mini-itx-formatet.

Se også:  Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi

Micro-ATX-kort har mere plads på kredsløbet, og der kan derfor være ekstraudstyr. Det er netop det, Gigabyte har gjort fra begyndelsen med Sniper. Vi har set på dette kort en række gange, og dets alsidighed og ydelse gør, at det bliver ved med at dukke op.Det kan sagtens konkurrere med Asus RoG-kortet, når det gælder generel ydelse og i begge de syntetiske processortest, og det er adskilligt billigere.

Det har også en række funktioner, der virkelig får det til at skille sig ud fra de andre små kort på disse sider. Den vigtigste er evnen til at bruge flere grafikkort, hvis man ønsker det. Vi vil altid anbefale at købe det hurtigste gpu-kort, man kan få, men med de ekstra pci-e-slots kan man tilføje endnu et kort senere, når prisen på et ydelsesboost er faldet.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

Man skal også overveje Snipers lydside. Gigabyte har gjort et stort nummer ud af de swappable forstærkere på dette bundkort, der giver mulighed for helt at ændre lyden med en simpel udskiftning af en komponent. Det er noget, man normalt kun finder på kostbart studieudstyr, og det er derfor imponerende at finde det i et spilorienteret kort.

Når vi taler om at lave mini-spil-pc’er, vil vi dog til syvende og sidst satse på det mindst mulige, rent fysisk. Eftersom mini-itx-kort nu er så stærke som deres større søskende, kan det se ud, som om mATX-kortenes dage er talte. Sniper har gode specifikationer og god ydelse, men selv de tvivlsomme fordele ved multi-gpu-opgraderinger og hi-fi-lyd kan ikke rigtig placere det langt foran de bittesmå konkurrenter på markedet.


Gigabyte G1.Sniper M5
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Et godt bundkort, som man kan overveje, før Valves prototype for evigt ødelægger markedet for mATX.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
bundkort
gigabyte
Steam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S