Home » Bundkort » Gigabyte G1-SNIPER A88X
Gigabyte G1-SNIPER A88X

Gigabyte G1-SNIPER A88X

Share

Gigabytes Sniperserie har et solidt sigte på gaming. Betyder det, at det ikke duer i et system, der bygger på AMDs Kaveri-APU?

Det er jo ikke noget rent gamingmonster. Imidlertid er hovedindtrykket i denne test, at Kaveri giver glimrende mening til en bestemt form for konsolagtig spilmaskine, og hvis det er formålet, må et spilfokuseret kort være tiltrækkende. Desuden skal man ikke betale ret meget, for det eneste af disse kort, som er markant billigere; nemlig Gigabytes rival, F2A88XM-DS2, som er rørende billigt.

Hvad betyder spilfokus for et FM2+-bundkort? For det første er det i fuld ATX-størrelse med fire dimm-slots, og der er plads til flere muligheder for konfiguation af hukommelsen end hos de små konkurrenter. Nok så interessant er det, at der er to fysiske pci-e-slots på 16 lanes, og det muliggør dualgraphics Crossfire-gaming med dualgrafik. Man kan diskutere det betimelige i at bruge Kaveri til dual-gpu-gaming i den dyre ende, man kan også forestille sig et scenario om få år, hvor man vil give sin maskine et gamingboost ved at tilføje et brugt grafikkort. Det kunne godt give mening.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

Reduktion af inteferens

En anden glimrende egenskab er Audio Noise Guard. Det er elektrostatisk isolering, som skal reducere interferens og støj. Om man holder af udskiftelige OP-AMP’er (der muliggør forskellige forstærkeregenskaber) er et andet spørgsmål, men dette kort er helt oplagt det bedste valg til audioentusiaster.

Video-udgangen er også god med dvi, HDMI og VGA. Den førstnævnte understøtter dual link og dermed 1600p- og 1440p-skærme. Der er ingen displayport, og det kan med tiden blive et problem for 4K-support, men man kan altid løse det problem ved at tilføje et 3D-kort

Bøvlet overclocking

Naturligvis må der mangle noget med den pris, og entusiast-venlige sager som LED-debugskærme, onboard-strøm, reset switches og spændingsstyring er ikke med i pakken.

Vi må dog nævne, at vi havde forventet en stærk indsats, når det gjaldt cpu-overclocking. Kortets BIOS har alle muligheder for cpu-justering, men resultatet på 4,2 GHz er skuffende. Men det var dog kun ved vores hurtige testarbejde. Hvis man bruger en eftermiddag på at finjustere indstillingerne, kan man uden tvivl opnå et bedre resultat, men andre kort gav ved den samme behandling op til 4,5 GHz. Sniper giver ikke nem adgang til store cpu-frekvenser.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

Ved overclocking af integreret grafik havde vi ingen problemer med at opnå gode tal. Resultater på 1000 MHz-plus på gpu-kernen og 2400 MHz på hukommelsen, som giver det ønskede boost i båndbredde, kræver kun et par BIOS-justeringer.

Vi er dog ikke overbeviste om, at de, der køber dette ATX-kort, vil bruge Kaveris integrerede 3D-sager, og spørgsmålet er derfor måske irrelevant.
Alt i alt giver dette kort mest for pengene blandt de store ATX-kort, og det kommer meget tæt på Asus A88X-Pro. Spørgsmålet er, om Asus’ nemmere adgang til store cpu-overclockninger er de ekstra kroner værd, eller om Snipers suveræne audio afgør sagen. Valget er dit.


Gigabyte G1-SNIPER A88X
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
bundkort
gigabyte

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S