Home » Bundkort » Gigabyte F2A85XN-WIFI
Gigabyte F2A85XN-WIFI

Gigabyte F2A85XN-WIFI

Share

Dette Gigabyte-kort kunne være et smart alternativ, hvis det ikke havde udgjort en blindgyde for brugeren …

Det kan ligne en lidt ensidig dyst, når vi stiller et A85X-bundkort og dets Richland-APU op ved siden af den mægtige Haswell-platform, men vi har vores grunde. Vi har inddraget dette Gigabyte-bundkort for at vise, at selvom det lille format har sin pris, og nogle producenter udnytter den omstændighed, så er der stadig nogle billige valgmuligheder.

Dette A85X-kort fra Gigabyte med gode specifikationer koster kun 900 kroner, og når man parrer det med den bedste A10-APU, man kan få, A10-6800K, er den stadig kun en anelse dyrere end Asus Impact alene. Hvis man lægger en i5-4670K-chip oven i prisen på RoG-kortet, skal man lægge lidt ekstra kroner til.

Brug og spar

Nu tænker du måske, at det bedste, en spiller kan gøre, er at spare penge på bundkortet og bruge dem på et bedre grafikkort. Og hvis man skal spare, kan man få en langt bedre gpu med en APU, end ved at satse på en komplet Intel Core-cpu.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

Og hvis cpu’en havde minimal indflydelse på spilydelsen i sammenligning med gpu’en, ville det ikke være noget problem, og AMD vil smile stort. Desværre for AMD og heldigvis for Intel er der i visse spil en markant forskel på spiloplevelsen. Man kan sætte et bedre grafikkort i sin maskine, men den langt svagere generelle ydelse fra en APU er tilbøjelig til at trække niveauet ned til det niveau, man får med det billigere kort, som man står over for i Intel-maskinen.

Imidlertid drejer det sig ikke om, at AMD prøver at konkurrere på niveau med Intel. Den lille AMD-APU kan være en særdeles økonomisk måde at få en lillebitte pc ind i dagligstuen. Hvis man parrer den med noget i retning af en GTX 650 Ti Boost, får man en udmærket 1080p-spilmaskine til meget små penge.

Det mundrette navn F2A85XN-WIFI dækker også over godt udstyr med fuld SATA 6 Gbps-support over lagerportene plus Wi-Fi-pci-e-kort og et væld af video-og audioudgange. Hvis du ikke vil hoste op med den anselige udgift til en komplet spil-pc blot for at få en maskine i daglig-stuen, hvor den kan vente på, at SteamOS kommer, er AMD-platformen ikke en dårlig løsning.

Se også:  Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi

Imidlertid er det måske ikke det rigtige valg lige nu. Kaveri-APU’en skulle komme i begyndelsen af 2014, og det betyder op til fire af de opdaterede Steamroller-kerner, der minder mere om fysiske kerner end de hidtidige Bulldozer-moduler. Hertil kommer integreret GCN-grafikbehandling.

Kombiner et GCN-grafikkort i mellemklassen med en Kaveri-chip, og så kan asynkron CrossFire pludselig blive ganske interessant. Dette Gigabyte-kort bliver dog ikke en del af Kaveri-festen, fordi det kommer med en ny FM2+-sokkel, og den er dette bundkort ikke kompatibelt med.

Som et vidnesbyrd på konceptet, og som en forsmag på, hvad vi har i vente, er Gigabytes mini-itx-løsning bestemt værd at se på, selvom det er svært at anbefale at investere i en platform, der strengt taget er en blindgyde.


Gigabyte F2A85XN-WIFI
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3

Alt om DATA siger

Dette Gigabyte-kort kunne være et smart alternativ, hvis det ikke havde været en blindgyde uden Kaveri-kompatibilitet.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
bundkort
gigabyte
Steam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S