Guide: Genopliv de tabte filer

Guide: Genopliv de tabte filer

Share

Der findes en række forskellige værktøjer, som kan bruges til at gendanne tabte data med. Her kigger vi på et par af de stærkeste

Det er egentlig alt for let at slette en fil på grund af en fejltagelse. Heldigvis gør den måde, data er lagret på (for eksempel på en harddisk), at du ret nemt kan genetablere data. Eller rettere: Du har en chance for at kunne få de mistede filer, dokumenter og mapper tilbage igen. Du skal blot være hurtigt ude.

Simpel genoprettelse

Så snart du opdager, at du har mistet data, skal du holde op med at gemme noget som helst på den disk, hvor dine data ligger. Fordi data ikke slettes, men overskrives, når der er behov, kan du nemlig være heldig, at de endnu ikke er blevet overskrevet.

Se også:  Guide: Kør Ubuntu Linux i Windows

Et af de værktøjer, som du kan bruge, hedder Recuva. Der findes også en portabel version, som ikke skal installeres på computeren, men kan tages med overalt på eksterne drev, for eksempel en USB-stick eller ekstern harddisk.

Den portable version fungerer stort set som den “tunge” version af programmet, men kan især anbefales til erfarne pc-brugere, der ofte spørges af deres venner og familie, når der er problemer med computere. Den slags “eksperter” har vi mange af blandt Datatid TechLifes læsere, så tag et kig på den portable version, der kan hentes på www.piriform.com/recuva/builds. Du downloader ganske enkelt zip-filen fra websiden.

Gendannelse

AOMEI Partition Assistant er et fintfølende værktøj, som kan redde slettede drevpartitioner.

Del denne