Test: Gennemført Google-mobil

Test: Gennemført Google-mobil

Share

Nexus 6P leverer Android-oplevelsen kompromisløst og i førsteklasses indpakning fra kinesiske Huawei.

Det vælter ud på markedet med så mange Android-mobiler, at det er umuligt at følge med. Selvom systemet er det samme, kan de være vidt forskellige, for producenterne har frit slag til at modificere det, som de vil og proppe det ind i den hardware, de ønsker.

Den rene Android-oplevelse fås således kun i Nexus-serien. Her er det Google selv, der – i samarbejde med en udvalgt producent – står for det hele. Fra de mindste kodecifre til den fysiske skal.
Med Nexus 6P er det kinesiske Huawei, der har fået æren af at producere flagskibet, og det er der kommet en fremragende smartphone ud af.    

Stor videooplevelse
Med sin 5,7” store skærm, er det lidt af en krabat at få i hænderne. Man kunne godt have gjort mere for at minimere pladsen omkring skærmen, men i stedet har Hua-wei valgt at forsyne mobilen med frontvendte stereohøjttalere i top og bund. Ikke noget dårligt valg, da højttalerne lyder rigtig godt og er et glimrende match til den krystalklare QHD-skærm, der med sin imponerede varme og kontrast gør det til en fornøjelse at se en video og spille på mobilen.

Se også:  Samsung Galaxy S8: Her er vores første indtryk

Mobilen er klædt i hærdet aluminium, og det slanke design stråler af kvalitet. På bagsiden er der fingeraftrykslæser. Den er lynhurtig og fungerer upåklageligt, men at den sidder bagpå er ikke optimalt. Det er praktisk, når du står med den i én hånd, men i stort set alle andre situationer er det besværligt at skulle række om efter den.     

Prøver du at sætte et almindeligt opladerkabel i mobilen, vil du opdage, at stikket på undersiden er af den helt nye USB C-type. Det er hurtigere, understøtter flere overførselsteknologier og kan vendes begge vej.

Kamera i topklasse
Øverste del af bagsiden er dækket af en sort skærm. Den skal bidrage til hurtig dataforbindelse og beskytter samtidig kameraet.
Der er tale om et 12,3 MP kamera, forsynet med ekstra store pixel. Det betyder, at det er nemmere at få gode billeder i dårlig belysning. Billedkvaliteten er da også virkelig god også ved video, som har fordel af en stærk billedstabilisering.

Huawei Nexus er en af de første smartphones med det nye USB C-stik.

Huawei Nexus er en af de første smartphones med det nye USB C-stik.Det nyeste fra Google
Android Marshmallow er navnet på det nye styresystem fra Google. Blandt nyhederne er muligheden for at vælge rettigheder specifikt for hver enkelt app. Ønsker du eksempelvis ikke, at Facebook har adgang til kame-raet, kan du slå det fra. Strømstyringen er også forbedret, så batteriet rækker længere. Nexus 3P leverer da også en relativ god batterilevetid. Cirka halvanden dag på en opladning.

Se også:  Top 10: De bedste gratis apps til storbyferien

Del denne