Home » Guide » Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc
Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Share

Bag på en stationær pc er der som regel analoge og digitale audiostik. Hertil kommer Bluetooth-hovedtelefoner, USB-headset, højttalerne på din skærm, som er forbundet via HDMI, og der er endda eksterne lydbehandlings-bokse. Windows gør det dog ikke altid nemt at skifte mellem disse kilder. Det kan du løse med SoundSwitch, et open source-redskab, der håndterer pc’ens audio-output, så man hurtigt kan skifte lyden fra højttalere til hovedtelefoner. Og det samme gælder for optageinput

1 Kom i gang

Start med at installere SoundSwitch fra https://soundswitch.aaflalo.me. Når du har startet appen, går du til “Indstillinger”. Her kan du konfigurere appen og fortælle den, hvilke inputs og outputs du vil skifte imellem, og hvilken tastekombination du vil gøre det med.

Indstillinger bliver også automatisk åbnet, når du er færdig med installationen, men du kan også højreklikke på ikonet i proceslinjen og åbne funktionen fra pop op-menuen.

Se også:  Guide: 6 smarte måder at bruge Word på
2 Lidt om output

SoundSwitch er en diskret app. Man sætter den til at starte med Windows, og så ligger den i proceslinjen. Den første fane i dens indstillinger-side er “Playback”, og her kan man vælge det output, ens pc skal bruge.

Første gang bliver man præsenteret for en liste over hvert output, der er installeret på maskinen, sorteret efter forbundne og frakoblede [Billede A]. Klik i boksene ved siden af dem, du vil bruge, og angiv tastekombinationen nedenunder.

Vi fandt standardforslaget Alt + Ctrl + F11 lidt akavet – prøv at vælge noget, der er enklere, og som ikke støder sammen med andre kombinationer, du har indstillet. Marker boksen “Hotkey enabled”.

Billede A

3 Mere om input

Den næste fane, ”Recording”, er nøjagtig det samme som ”Playback”, bortset fra at den håndterer pc’ens audio-inputs såsom webcam-mikrofoner, headset og line-in-stik. Den finder endda din mobiltelefon takket være Windows 10’s A2DP-funktion, der gør det muligt at streame lyd fra en smartphone til pc’en – formentlig med henblik på optagelse, for normalt ville man blot slutte den direkte til højttalerne. Under alle omstændigheder indstiller man tastaturkombinationen til input og går videre.

Se også:  Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte
4 Fastlæg profiler

En af SoundSwitchs mest raffinerede funktioner er, at man kan sætte appen til automatisk at skifte input og output til specifikke enheder, når der opstår en defineret begivenhed, for eksempel Steams Big Picture-tilstand, en specifik app, der bliver åbnet, en anden tastaturkombination eller blot ved start af pc’en.

Definer en profil fra ”Profiles”-fanen, og konfigurer den fra menuen. Når begivenheden er slut – for eksempel når man lukker Big Picture-tilstand – går SoundSwitch tilbage til de oprindelige indstillinger.

TAGS
Guide
soundswitch
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S