Home » Software » Guide: Gendan slettede filer med Recuva
Guide: Gendan slettede filer med Recuva

Guide: Gendan slettede filer med Recuva

Share

Hvis du ved en fejl er kommet til at slette en fil, eller du har tabt data, fordi computerens harddisk gik ned, behøver du ikke straks gå i panik. Det gratis program Recuva kan hjælpe dig med at få det tabte tilbage

Der er mange måder at skaffe sig ekstra harddiskplads på. En af dem er at gå på jagt efter filer, som du ikke længere har brug for, slette dem og til sidst tømme Papirkurven.

Men hvad nu, hvis du opdager, at du har slettet noget vigtigt? Hvis Papirkurven er tømt, så er det jo væk for evigt. Eller hvad hvis din harddisk går ned og tager alle dine fotos og videoer med sig, eller du ved en fejl sletter indholdet på en USB-stick eller et hukommelseskort?

Se også:  Guide: Red de mistede filer
Er det så væk for altid?

Når du sletter en fil i Windows, er den ikke helt fjernet. I stedet er den plads, som filen ligger på, markeret som “tilgængelig”, så den kan overskrives af nye filer. Indtil da kan du gendanne filen med et gratis program kaldet Recuva. For at undgå at området overskrives, er det bedst at installere Recuva nu. Så er du forberedt til en nødsituation.

Egner sig til

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8 
Windows 7

Denne trin for trin-anvisning er udført i Windows 10

Datatid TechLifes bedste tip
Selv med Recuva er der ingen garanti for, at du kan gendanne mistede filer, så det er altid en god idé med jævne mellemrum at tage en backup af dokumenter, fotos, musik og videoer.
1. Installer Recuva

Hent Recuva på www.piriform.com/recuva. Start installationen ved at dobbeltklikke på exe-filen, og vælg sprog. Undervejs bliver du spurgt, om du også vil have CCleaner, et fint program til oprydning på harddisken. Du bestemmer selv, om du svarer ja eller nej til dette gratis ekstratilbud.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Recuta

 

2.Hvilke filer og hvor?

Når du vil gendanne en fil, åbner du Recuva, og en guide vil føre dig gennem processen. Først skal du vælge den type filer, som du er på udkig efter. Hvis du kan afgrænse søgningen, vil Recuva arbejde hurtigere end ellers. Du bliver også spurgt om, hvor filerne er gemt. Men det betyder ikke det store, hvis du har glemt det.

filer

TAGS
datagendannelse
filgendannelsesprogram
Guide
Recuva
scanning
Tips og trick
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S