Home » Harddisk » Gendan slettede filer på harddisken
Gendan slettede filer på harddisken

Gendan slettede filer på harddisken

Share

Du kan redde slettede filer og omgøre uønskede ændringer, hvis du kan det lille trick med at gendanne dokumenter

Vi har vist alle prøvet at slette en fil ved en fejl-tagelse, måske endda flere gange gennem tiderne. Men sletning er ikke det eneste, der kan gå galt med dokumenter. Det er også nemt at ændre i et dokument, for eksempel en Word-tekst, gemme den og så senere fortryde ændringerne.

Den gode nyhed er, at gendannelses-funktionen i Windows 7 kan hjælpe med at undgå den slags pro-blemer ved at lave et øjebliksbillede af din harddisk.

Derved kan du ven-de tilbage til en tidligere version om nødvendigt. Du kan endda genskabe filer, som ved en fejl er blevet slettet.Det er forbavsende let at få til at fungere, og man ved jo aldrig, hvornår man får brug for denne hjælp i fremtiden.

[pt id=’2020155′ size=’large’ link=’file’]

 

Systembeskyttelse

En automatiseret backup-funktion i Windows, som beskytter vigtige systemfiler og giver dig mulighed for at rulle din computer tilbage til tidligere tider.

Tidligere versioner

En Windows 7-funktion, som gør det muligt at gendanne et dokument eller ligefrem redde en fil, som du har slettet af vanvare. Systembeskyttelsen skal være slået til.

Gendannelsespunkt

Et øjebliksbillede af din computer og dens filer taget automatisk af Windows. Det kan bruges til at omgøre uønskede ændringer og til at slippe af med andre problemer.

Gør klar til systembeskyttelse

Gå ind i kontrolpanelet, og vælg her System > Systembeskyttelse (til venstre i menuen). I det dialogvindue, som nu åbner, er der en rude i midten. Klik én gang på “Lokal Disk (C:)”. Herefter klikker du én gang på knappen Konfigurer.

[pt id=’2020153′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Konfigurer gendannelser

Vælg indstillingen med betegnelsen “Konfigurer systemindstillinger og tidligere versioner af filer”. Brug skydeknappen i dialogvinduet til at vælge, hvor meget diskplads, der skal afsættes til tidligere versioner af filer mv. Klik herefter på knappen OK.

[pt id=’2020156′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Opret et gendannelsespunkt

Windows opretter automatisk gendannelsespunkter og gemmer flere versioner af filer for dig. Sæt det hele i gang ved at klikke på Opret-knappen. Giv dit første genoprettelsespunkt et sigende navn, før du igen klikker på Opret. Der går et øjeblik med oprettelsesprocessen.

[pt id=’2020157′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Så er det på plads

Efter du har ventet et øjeblik, er gendannelsespunktet blevet oprettet, og du kan klikke på Luk-knappen i det vindue, som dukker frem. Du lukker gendannelsesvinduet ved at klikke på OK-knappen og eventuelt også systemkontrolpanelet i krydset øverst til højre.

[pt id=’2020158′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Adgang til tidligere versioner

Opdager du nu, at du har lavet en uønsket ændring i et tidligere dokument, højreklikker du og vælger “Gendan tidligere versioner”. Alternativt kan du højreklikke på en fil vælge Egenskaber og herefter fanen Tidligere versioner.

[pt id=’2020159′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Kontroller filindholdet

En liste med tidligere versioner af den valgte fil (her kun én version) viser sig. Vælg den ønskede, og klik på Åbn-knappen for at tjekke indholdet af filen. Hvis der er flere versioner, arbejder du dig igennem listen, indtil du finder den version, som skal gendannes.

[pt id=’2020160′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Gendan tidligere version

Når du har besluttet, hvilken fil du er interesseret i, klikker du på Gendan-knappen. En advarsel dukker op og forklarer, at du nu overskriver enhver eksisterende fil. Klik på Gendan-knappen, hvis du vil gå videre. Når processen er gennemført, klikker du på OK.

[pt id=’2020161′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Lav en kopi

Hvis du vil undgå at overskrive en eksisterende fil med en, du gendanner – hvilket kunne give problemer, hvis du stadig har brug for data i filen, eller hvis du gendanner den forkerte fil – så er det en god idé at bruge muligheden for at oprette en kopi af den ældre version af filen. For at gøre dette skal du under Tidligere versioner-fanebladet vælge Kopier-knappen, vælge den mappe, du vil bruge og igen klikke på Kopier-knappen.

[pt id=’2020162′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Gendanne slettede filer

Hvis du ved en fejl har slettet en fil, højreklikker du på mappen, den var gemt i, og vælger “Gendan tidligere versions-optionen i den menu, der dukker op. Så kan du dobbeltklikke på en af de tidligere versioner i mappen og oprette en kopi af den fil, du arbejder på at genskabe.

[pt id=’2020163′ size=’large’ link=’file’]

 

10 Arbejd med dine dokumenter

Efter at have draget et lettelsens suk, kan du nu fortsætte med at arbejde med dine filer, som om intet var sket. Hvad enten du foretog en uønsket ændring i dit CV eller fejlagtigt slette nogle kære familiefotos, har Windows hjulpet dig med at finde “guldet” frem igen.

[pt id=’2020164′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
data
filer
Guide
Tips og trick
Windows 7
Word

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S