Home » Software » Guide: Gendan mistede eller slettede filer
Guide: Gendan mistede eller slettede filer

Guide: Gendan mistede eller slettede filer

Share

Der er ingen sag at slette en fil, men at gendanne den er ikke altid så ligetil – prøv nu med Recuva!

Den gode nyhed er, at når man tømmer Windows’ Papirkurv, bliver filerne ikke udslettet. Der sker i stedet det, at Windows øremærker den plads, som bliver optaget af de “slettede” filer, som tom plads til nye data. Derfor kan man gendanne filerne, blot der ikke er blevet skrevet nye data oven på dette område.

Recuva er et gratis og funktionsspækket værktøj

Recuva hjælper med at gendanne filer, som er blevet slettet ved en fejltagelse. Man kan bruge det på harddiske, og man kan også gendanne data på USB-drev, SD-kort og smartphones, blot disse enheder er forbundet med din computer. Det kan også gendanne data fra formaterede drev. Som om det ikke var nok, kan Recuva såmænd også gendanne slettede e-mails fra din mailklient. Lad os komme i gang.

1 Download og installer
Gå til www.piriform.com/recuva, og klik “Free Download”. Kør installationsprogrammet. Installationens standardindstillinger fungerer for de fleste brugere, men husk at fravælge den funktion, der installerer eventuelle yderlige applikationer, når du bliver spurgt.

Recuva-a

2 gendannelsesguide
Når du starter applikationen, åbner den en gendannelsesguide. Sørg for, at den lagerenhed, hvor dine slettede filer befinder sig, er forbundet med computeren. Hvis dine slettede filer er lagret på et eksternt drev, for eksempel en USB-nøgle eller et memorykort, skal du huske at slutte dem til din pc via et USB-kabel eller en kortlæser.

Se også:  De bedste gratis-programmer

3 Filtype
I det næste skærmbillede beder programmet dig vælge den type filer, du prøver at gendanne. Du kan kun vælge en af mulighederne. Hvis du vil gendanne to eller flere typer, skal du vælge “All Files.” Det gendanner alle slettede filer, men du kan bagefter frasortere dem, du ikke har brug for.

4 Vælg placering
Når du har valgt den filtype, du vil gendanne, beder programmet dig vælge det sted, hvorfra du vil gendanne filerne. Du får flere valgmuligheder. Standardvalget søger på hele din computer, mens mulighed nummer to leder efter slettede filer på flytbare drev.

5 de higer og søger
I stedet for at søge på hele computeren kan du spare tid og lede efter slettede filer i et bestemt område, hvis du vælger den næstsidste mulighed. Klik derfter “Browse,” og peg Recuva i retning af en specifik mappe på computeren. Vælg den sidste mulighed, hvis du vil søge efter filer på en optisk disk.

6 Indled scanningen
Det er alle de oplysninger, Recuva skal bruge for at begynde at lede efter slettede filer. Klik “Start” i det følgende skærmbillede, så kommer du i gang. Lad være med at tilvælge funktionen “Deep Scan” på dette tidspunkt. Denne funktion iværksætter en intensiv og tidskrævende scanning, og du bør kun bruge den, hvis du ikke kan finde dine filer ved hjælp af den sædvanlige proces.

Se også:  Overvåg din pc's tilstand – og tre andre gode gratis-programmer

7 Analyser resultaterne
En almindelig scanning tager som regel kun få sekunder. Derefter opregner Recuva alle de slettede filer, der er blevet fundet. Listen er normalt temmelig lang og omfattende, navnlig hvis du i Trin 3 har bedt applikationen lede efter alle typer af slettede filer.

8 Skift til Avanceret tilstand
Da de gendannede filer ikke gemmer de oprindelige navne, får du brug for hjælp til at identificere dem. Klik på “Switch to advanced mode.” Det deler brugerfladen op og viser tre faner i feltet til højre. Med dem kan du overskue filerne og læse deres metadata-information: størrelse, tilstand, tidspunkt for oprettelse og så videre.

9 sådan indsnævrer du resultaterne
Du kan også begrænse dine resultater ved at indsnævre søgningen. Brug rullemenuerne i den avancerede tilstand. Med den første menu kan du skifte drev, mens den tredje kan bruges til kun at vise filer af én bestemt medietype. Når du finder filer, som du genkender, skal du klikke i tjekboksen ud for de filer, du vil gendanne.

10 gendan filer
Klik “Recover.” Recuva spørger, om du vil gemme de gendannede filer. Denne mappe bør ligge på et andet drev end det, du har scannet for slettede filer. Det var det! Nu indeholder mappen alle de gendannede filer, som du kan omdøbe og flytte, som du har lyst. 


TAGS
Gendan filer
Gratis programmer
Guide
mistede filer
Recuva

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S