Home » AOD Pro » Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed
Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed

Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed

Share

Det kan virke uoverskueligt at gøre virksomheder mere bæredygtige, men det behøver ikke være så svært endda, mener virksomhed, og der er mange penge at spare

Bæredygtighed bliver stadig mere vigtigt for danske virksomheder, både fordi kunder i stigende grad forventer det, og fordi der, ifølge virksomheden 3StepIT Danmark, som har specialiseret sig i genanvendelse af it-udstyr, er mange penge og CO2 at spare.

Selskabet oplyser i en pressemeddelelse, at et af de steder virksomheder let kan sætte ind for at øge bæredygtigheden, er netop genanvendelse af it-udstyr. Ifølge 3StepIT er mængden af elektronikskrot steget med 21 procent de seneste fem år, men på trods af det, så glemmer danske virksomheder at tage dette med i betragtning, når de tænker bæredygtighed.

”Der er mange virksomheder, der har lagt et enormt stykke arbejde i at få en grøn profil, men de overser IT-udstyr som en klimasynder. Vores erfaring fortæller, at der bruges meget krudt på at få egenproduktionen så grøn som muligt, men nogle virksomheder glemmer at se indad og overser, hvad og hvordan de selv bruger produkter, der ødelægger et ellers flot klimaregnskab,” udtaler Allan Juhl, CEO hos 3StemIT.

Se også:  AOD PRO Award 2021: VBreathe Tasman

Danske virksomheder bør indtænke genanvendelse som en del af en totalløsning, mener han, og 3StepIT har fem gode råd til, hvordan danske virksomheder let kan gøre deres virksomheder mere bæredygtige.

Her er de 5 råd:

1 Definér livscyklus: It-udstyr er ikke nødvendigvis forældet, når virksomheder vælger at udfase eller udskifte det. Derfor bør virksomheder, allerede inden de anskaffer sig nyt udstyr, definere, hvornår det er rettidigt at udskifte udstyret. Gøres det på det rigtige tidspunkt, er det muligt at forlænge levetiden på udstyret og få det solgt videre til sekundære markeder. Det udskyder produktionen af nyt udstyr, hvilket – ifølge 3StepIT – udgør op til 80 procent af en enheds samlede CO2-udledning.

2 Dokumenter it-udstyr og dets videre liv: Virksomheder bør dokumentere deres it-udstyrs videre vej efter brugsperioden. Herunder datasletning samt miljøbesparelsen ved videresalg fremfor at skrotte udstyret.

Se også:  Knap hver anden dansker vil købe genbrugt mobil

3 Drop skrot af udstyr: Virksomheder kan forlænge it-udstyrs levetid ved at videresælge udstyret til samarbejdspartnere, der kan håndtere istandsættelse, videresalg og genbrug af råmaterialer, som ellers går tabt når udstyr skrottes.

4 Få styr på data om udstyret: Hvis virksomheder ikke har helt styr på, hvor mange it-enheder de har, hvor de er, eller hvordan de kan administrere dem, sker der, ifølge 3StepIT, ofte det, at virksomhederne anskaffer sig flere enheder end nødvendigt, hvilket skader miljøet. Ved at have styr på informationer om udstyret i ét system, herunder hvornår udstyr skal sendes videre, bliver det lettere for virksomhederne at øge bæredygtigheden.

5 Dokumenter virksomhedens bæredygtighed: Det er væsentligt at dokumentere de grønne tiltag virksomhederne gør for at være bæredygtige. 3StepIT mener, at der kan være stor forskel på CO2-aftrykket hos de enkelte virksomheder, og det bør dokumenteres.


TAGS
bæredygtighed
co2
genanvendelse
genbrug
klima
miljø

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S