Home » Sikkerhed » Gem dine filer online
Gem dine filer online

Gem dine filer online

Share

Med et onlinelager har man adgang til sine filer overalt,
hvor der er en netforbindelse. Se her, hvordan du tager backup af harddisken på
nettet

Somme tider bryder computere så eftertrykkeligt sammen, at den eneste genoplivningsmetode består i at geninstallere operativsystemet fra grunden. Man hvad sker der med ens data? De dyrebare dokumenter og digitale billeder? Den omhyggeligt udarbejdede liste over foretrukne internetadresser? Familiens konti? Svaret er naturligvis, at disse sager er væk. Men løsningen er enkel: Lad være med gemme data lokalt. Det er nemt at tage onlinebackup, så ens data er i sikkerhed, hvis computeren bryder sammen. Vi prøver en brugervenlig form for backup på nettet

Organiser dine filer

1 Vi går ud fra, at alle dine vigtige dokumenter, mediefiler og billeder ligger i mappen Dokumenter. Hvis de ikke gør det, skal du lægge dem der nu. Gå dernæst til Startmenuen og vælg ”Søg”. Vi skal finde og fjerne alt det ragelse, du ikke har brug for.

[pt id=’2003289′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på ”Alle filer og mapper” og vælg ”Dokumenter” i menuen ”Søg i”. Formålet er at fjerne affald. Begynd med en søgning på ”’.tmp” og klik på ”Søg”. Man kan finde andre midlertidige filer ved at søge efter tegnet ”~” (det hedder en tilde). Vælg alle de filer, der blev fundet, ved at trykke [Ctrl]+[Alt]. Slet dem så ved at trykke [Shift]+[Delete]. Man kan søge og slette andre uønskede filer på samme måde. Til sidst skal du bruge et gratis renseprogram som CCleaner til at finde og slette eventuelle tilbageværende midlertidige data.

Find en placering

2 Nu skal du konfigurere backup-placeringen. Du skal bruge noget FTP-lagerplads på en fjernserver. Mange internetkonti leverer gratis netplads som en del af pakken, og det kan man sagtens bruge, men se først efter, om der er plads nok til dine data. Hvis du ikke har FTP-plads, kan du prøve at tilmelde dig en gratis tjeneste som den, der findes på www.drivehq.com. Husk imidlertid, at hvis serveren går ned, gør dine data det også. Det kan somme tider betale sig at betale.

[pt id=’2003290′ size=’large’ link=’file’]

 

Du skal kende FTP-adressen på dit lagersted foruden din brugeridentifikation og dit kodeord. Hvis du ikke kender disse detaljer, skal du gå til hjælpedokumentationen hos din webhost eller netudbyder.

Se også:  Guide: 6 smarte måder at bruge Word på

Opret et netværkssted

3 Åbn Startmenuen og vælg ”Netværkssteder”. Klik på ”Opret et netværkssted”. I den guide, der kommer frem, skal du klikke på ”Næste” og derefter vælge ”Vælg en anden netværksplacering. Angiv adressen for et websted, en netværksplacering eller et FTP-sted”. Klik ”Næste” og skriv adressen på det site, du vil have adgang til, som en FTP-url. Klik ”Næste” og fraklik ”Log på anonymt”. Skriv dit FTP-brugernavn i boksen. Til sidst bliver du bedt om at give forbindelsen et navn. Sørg for, at der er klikket i boksen ”Åbn dette netværkssted, når jeg klikker Afslut”, og klik så ”Afslut”.

[pt id=’2003291′ size=’large’ link=’file’]

 

Gem filer online

4 Første gang du får forbindelse til dit nye netværkssted, bliver du bedt om din FTP-adgangskode. Skriv den ind og kryds af i boksen ”Gem adgangskode” i dialogboksen, før du klikker ”OK”. For fremtiden kan du behandle dette netværkssted mere eller mindre som enhver anden mappe i dit system.

[pt id=’2003292′ size=’large’ link=’file’]

 

Begynd med at trække en kopi af din rengjorte Dokumenter-mappe til det nye lagerlink. For fremtiden kan du hurtigt tilføje nye dokumenter direkte til det netværkssted, du netop har oprettet, og du kan hente dem der.

Gør sikkerheden bedre

5 Et problem med den metode, vi her har beskrevet, er, at den kan gøre ens dokumenter sårbare, når man har adgang til dem via HTTP. Man kan imidlertid forbedre sikkerheden. Hvis det er muligt, kan man anbringe filerne i en sektion af lagerplads, der kun kan nås via FTP. Hvis det ikke er muligt, kan man lægge filerne i mapper med navne, der er svære at gætte – en række bogstaver eller tal – og sikre sig, at rodmappen indeholder en ”index.html”-fil, så ubudne gæster ikke kan bladre i mappen. Man kan også bruge en ”.htaccess”-fil til at kodeordsbeskytte en personlig mappe mod potentielle snushaner. Man kan finde et onlineværktøj, der hjælper med at generere de nødvendige filer, på www.tools.dynamicdrive.com/password.

[pt id=’2003293′ size=’large’ link=’file’]

 

Det siger sig selv, at man ikke bør lægge følsomme data online, selv ikke i en kodeordsbeskyttet mappe. Det er bedre at bruge en krypteret usb-nøgle til backup af virkelig vigtige filer.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

Sådan bruger man Syncplicity

6 Vi har prøvet adskillige online-lagerløsninger, og vores foretrukne, når det gælder brugervenlighed og pris, er den relativt nye Syncplicity. Der findes versioner til Mac, Linux og Windows, og man kan synkronisere og dele op til 2GB data online fra to maskiner gratis. Hvis man betaler 10 dollar om måneden, får man 50GB plads, der kan bruges fra en hvilken som helst maskine. Man kan tilmelde sig og installere softwaren direkte fra www.syncplicity.com.

[pt id=’2003294′ size=’large’ link=’file’]

 

Derefter højreklikker man på de mapper, man vil tage backup af, på Syncplicitys cloud-baserede lager. Den første backup tager ret lang tid, men derefter opdaterer programmet ens mapper i baggrunden. Det er transparent og nemt, og hvis man har en internetforbindelse, kan man få adgang til sine filer overalt. Man indstiller graden af fortrolighed for gemte filer, og man kan dele dem med andre, hvis man vil. Man kan overføre filer med 128bit-kryptering – derfor er ens hemmeligheder sikre hos Syncplicity.

Windows Live Sync

7 Windows Live-suite omfatter adskillige lager- og synkroniseringmuligheder, herunder lager- og delesystemet Windows SkyDrive (med 25GB gratis plads). Det er aldeles udmærket, men vi kan bedre lide Windows Live Syncs enkle facon. Live Sync opdaterer ikke ens filer til en server, men man får adgang til de lagrede dokumenter fra nettet ved hjælp af en klient-applikation, der bliver installeret på ens maskine. Man får fjernadgang ved at højreklikke på applikationens værktøjslinjeikon og vælge ”More” efterfulgt af ”Settings”. Man kan browse og hente filer fra den lokale maskine på http://sync.live.com. Det eneste, man skal bruge, er ens Windows Live-id, når man logger på.

Man kan også konfigurere systemet til at synkronisere mapper mellem computere, der har Windows Live Sync-software installeret. Man kan synkronisere op til 20 mapper, der hver kan indeholde maksimalt 20.000 filer. En anden fiks funktion er, at man kan dele mapper på sin maskine med familie, kolleger og venner. Klik blot på linket ”Create a shared folder” på Windows Live Sync-sitet og gå til mappen, der indeholder de filer, du vil synkronisere med andre.

[pt id=’2003295′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Spot på…

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Sådan skal du gøre…

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Det skal du bruge…

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Back-up
Guide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S