Home » Tablet » Gedigen tablet til Windows 8-folket
Gedigen tablet til Windows 8-folket

Gedigen tablet til Windows 8-folket

Share

8”-versionen af Lenovos nye Miix2-generation placerer sig mellem store smartphones og små notebooks, og Microsoft Office 2013 er inkluderet i prisen

Lenovo havde de færreste hørt om, før Hong Kong-firmaet købte IBMs pc-division tilbage i 2005. I dag er Lenovo verdens største pc-producent, og efter have overhalet både HP og Dell fokuserer firmaet nu på at banke Samsung og Apple på deres respektive hjemmebaner. Det lyder meget ambitiøst, men en sikker vej til at tabe et væddemål i it-verdenen er at tage noget som helst for givet, så…

Produktsortimentet hos Lenovo kan karakteriseres med ét ord – enormt. Alene indenfor tablets er der en halv snes produktfamilier, og Miix-serien er senest blevet udbygget med den testede 2-model med 8”- skærm.

Stor nok og ikke for stor

En tabletcomputer kniber sig ind mellem den uundværlige smartphone og den næsten lige så obligatoriske notebook. Til rejsebrug kan det være smart med en 8”-skærm i mappen frem for at overlæsse en lomme med en megastor telefon.

Det er vigtigt at understrege, at Miix2-8 er en ægte computer. Den er født med Windows’ 8.1 styresystem, og hele Office H&S (Home & Student) 2013 er med i pakken, som begynder ved 2450 kroner (vejledende).

Se også:  Lenovo Yoga Slim 9i [TEST]: Muskuløs bærbar klædt i læder

Miix2-8 er ikke så Apple-lækker som en iPad mini – hvad er i øvrigt det? – men virker mere business-orienteret med en blank metalkant omkring væg til væg-frontglasset og et neutralt, gråt bagpanel. Her er der et ophøjet Lenovo-logo med så skarpe kanter, at det nemt kan ridse en sart bordplade.

Det er endnu en undskyldning for at tilkøbe et cover – og gerne også en pen og et rigtigt tastatur. Skærmtastaturets knapper er efter min mening unødvendigt små og en virkelig smerte at bruge.

[pt id=’2030379′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Miix2-8 klar til seriøs brug. Det ekstra cover er samtidig en stabil stand og pennen i forgrunden er en stor hjælp til små knapper og ikoner på touchskærmen.”‘]

Miix2-8 klar til seriøs brug. Det ekstra cover er samtidig en stabil stand, og pennen i forgrunden er en stor hjælp til små knapper og ikoner på touchskærmen.

Stærk og svag hardware

Processoren er en Intel Bay Trail-T med Atom-arkitektur, 1,33 GHz og fire kerner samt integreret HD Graphics. Fint. Der er ”kun” 2 GB ram, hvad der kan være et spørgsmål om både strømforbrug og pris, og der er fra 32 til 128 GB lagerplads (64 GB i testeksemplaret). Behøver du mere, kan micro-USB-slottet klare op til 32 GB, og ellers er der jo altid skyen.

Se også:  En sejlivet tablet der er nem at bruge

Den klare ips-skærm er i 16:10 bredformat og har en opløsning på 800 x 1280. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk ganske fornuftigt til 8” og business-formål. De to indbyggede kameraer er der heller ikke meget blær over, men i praksis kommer du langt med 5 MP (bag) og 2 MP (front).
Batteritiden har jeg målt til godt 8 timer på en fuld opladning. Mere arbejde og/eller underholdning kan de færreste vist klare på en langrute.

Mest til business

Den grundlæggende orientering af Miix2-8 er stående. Så ligger den godt i en ikke for lille hånd og er fin til læsning af mail samt måske lette skriveopgaver. Skal den bruges til regneark og andre opgaver, hvor liggende orientering er bedst, er et cover med stand nærmest obligatorisk.
Tablets til underholdning har normalt to indbyggede højttalere. I Miix2-8 har Lenovo nøjedes med én, som munder ud i bagpanelet.

Touchskærmen har gode farver, stærk kontrast og en meget bred betragtningsvinkel, som gør den velegnet til brug under trange forhold. Den reagerer nemt og præcist, når du tapper, swiper eller trykker i programmer og apps, som er optimeret til touch-betjening. Hastigheden vurderer jeg som rigelig til business. Gamere vil naturligvis være bedre tjent med en regulær notebook.


Lenovo Miix2-8
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Lenovo Miix2-8 er en økonomisk Windows 8-tablet med lang batteritid, gode business-features og mulighed for nærmest ubegrænset hukommelse. Office 2013-pakken henvender sig til erhvervsmæssige brugere, men det samme kan ikke ligefrem siges om skærmtastaturet, som bør suppleres med en pen og/eller et rigtigt tastatur.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
lenovo
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S