Home » Bilen » Garmin 67W [TEST]: Fang trafiksynderen – og bliv advaret om for høj fart
Garmin 67W [TEST]: Fang trafiksynderen – og bliv advaret om for høj fart

Garmin 67W [TEST]: Fang trafiksynderen – og bliv advaret om for høj fart

Share

Et bilkamera i forruden kan give dig dokumentation for andres færdselsforseelser eller påkørsel på en parkeringsplads. Her tester vi det nye Garmin 67W, som har en række spændende funktioner

De såkaldte bilkameraer – også kaldet dashcams – er blevet populære. Bilkameraet monteres i din bils forrude, og herfra kan kameraet dokumentere alt, hvad der sker foran bilen under kørsel, eller mens den er parkeret.

Dermed kan du få et ”bevis” for din uskyld (hvis du ikke er årsag til forseelsen), hvis du bliver påkørt i trafikken, eller nogle kører ind i dig under parkering og ”glemmer” at sætte sit navn i forruden. Dokumentationen kan du gøre brug af både over for politiet og forsikringsselskabet.

Du kan naturligvis også nøjes med at filme bilturen til Harzen, fordi det er sjovt at klippe en video med dine køreoplevelser sammen. Bilkameraet har med andre ord mange brugsmuligheder.

Se også:  Disse ure holder din løbe-motivation oppe
Kameraet dækker til siden

Der er masser af modeller på markedet, og et af de nyeste og smarteste er Garmins 67W, der udmærker sig på flere punkter. Eksempelvis er det udstyret med et 180 graders-kamera, som dækker hele fronten af bilen (eller bagud, hvis du monterer det i bagruden). Så selv siderne af bilen er med på billedet – ganske praktisk, hvis du bliver påkørt eller får anden skade.

Sker der et uheld, vil 67W registrere, hvor bilen befinder sig, da kameraet har indbygget GPS. Det nye Garmin-bilkamera udmærker sig også ved at have en særligt indrettet skærm på bagsiden. De fleste bilkameraer er udstyret med en skærm, men hos Garmin får du også Live View. Så kan du hele tiden følge, hvad kameraet optager.

Se også:  Disse ure holder din løbe-motivation oppe

Det giver umiddelbart ikke mening, da du jo kigger ud af forruden, når du kører. Men kameraet kan også aflæse trafiksignaler og angive, hvis du kører for hurtigt.
Det sker med et lille ”blib”, hvorefter skærmen viser rødt og fortæller, hvor hurtigt man må køre på strækningen.

Det er den indbyggede GPS, som gør det muligt for kameraet at vide, hvilken vej du kører på. Kameraet kan også vurdere afstand og hastighed, så er du for tæt på en forankørende, får du besked om, at der er fare for kollision. Begge features kan være både enormt praktiske og enormt irriterende, hvorfor det er fint, at du selv styrer, om funktionerne skal slås til.

TAGS
bilkamera
garmin
trafiksikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S