Home » Smart hjem » Gardena Sileno life 1000 [TEST]: Blandt de bedste robotplæneklippere
Gardena Sileno life 1000 [TEST]: Blandt de bedste robotplæneklippere

Gardena Sileno life 1000 [TEST]: Blandt de bedste robotplæneklippere

Share

Denne lydsvage og pålidelige robotplæneklipper ordner græsplænen pænt og grundigt. Blandt markedets bedste.

Stort set alle robotplæneklippere navigerer efter et kantkabel, der holder dem inden for græsplænen og styrer dem rundt om træer og blomsterbede. Men Sileno bruger desuden et guidekabel, der fungerer som genvej til ladestationen. Genvejen giver længere klippetid og sikrer færre spor i græsset.

Kabeludlægningen er nem, men ville nok være svær uden appens illustrative trin for trin-vejledning, da manualen er noget tung. Kablerne skal sluttes til en sokkel bag på maskinens ladestation, og det lettes gevaldigt af, at soklen kan kippes fremover.

Betjening sker via menuer på maskinen eller via appen. Robotten kører en hel del frem og tilbage og er derfor god til at vikle sig ud af problemer. Klipningen foregår nænsomt og i et vilkårligt mønster, så der ikke opstår græsstriber, men det betyder også, at nogle områder ikke får besøg så tit. Dette kan du dog indstille sammen med en række andre praktiske funktioner som Sensor Control (undgå klipning, hvor der ikke er behov), SpotCutting (der klipper under trampoliner, havemøbler eller andet) og ECO-tilstand (der afbryder strømmen i kantkablerne under opladning). Du kan også finde en indstilling, der reducerer risiko for kollision med opladestationen. Ulempen er, at klipningen omkring ladestationen reduceres.

Tåler barsk vejr

Sileno life 1000 leveres med gateway, 300 pløkker og 250 m kabel. Den klipper med tre roterende blade, der kan holde op til otte uger og er lette at udskifte. Opladning i ladestationen tager kun godt en time for en times klipning. Maskinen er udstyret med autostop, hvis den løftes op under drift og alarm med personlig valgt pinkode, hvis den forsøges stjålet. Du skal taste pinkoden ret ofte under betjeningen. Maskinen har et bæregreb foran, men det er ikke specielt hensigtsmæssigt designet. På plussiden tæller, at robotten kun vejer 7,3 kg.

I de nyeste modeller er der CorridorCut, hvor der klippes i passager på helt ned til 60 cm mellem afgrænsningskablerne.

Robotten tåler vand og byger. Snavs og våde blade skylles af med haveslangen. Sammenfattet rangerer Gardena Sileno life 1000 med de nævnte talenter og lave lydniveau (58 dB) blandt de bedste robotplæneklippere, vi har testet.

 


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S