Home » Smart hjem » Gardena Aquabloom [TEST]: Tag roligt på ferie – planterne overlever
Gardena Aquabloom [TEST]: Tag roligt på ferie – planterne overlever

Gardena Aquabloom [TEST]: Tag roligt på ferie – planterne overlever

Share

Fjern dine bekymringer for altanens eller terrassens planter med dette soldrevne drypsystem fra Gardena. Det vander væksterne, mens du er på ferie eller weekend

Vi er mange, som bekymrer os om, hvorvidt planter og krydderier på terrassen eller altanen tørrer helt ud, mens vi er på ferie, weekend eller forretningsrejse. Der findes en lang række, mere eller mindre fikse løsninger på den udfordring, men det nye Gardena Aquabloom er den mest gedigne og velfungerende selvvander, vi endnu er stødt på. Her behøver du hverken adgang til en vandhane eller til strøm.

Aquabloom drives nemlig af sollys – hovedenhedens forside er dækket af et solcellepanel – og vandet suges ganske enkelt op af en spand. Du kan indsætte genopladelige batterier i hovedenheden (følger med i pakken), så vandingen fungerer, selvom det ikke er højlys dag.

Sættet består af en hovedenhed med indbygget pumpe og solceller, en rulle drypledning, dryphoveder, sammenkoblingsled, et filter og små plastspyd. Vandingen kan første gang sættes op på cirka 15 minutter. Du starter med at klippe drypledningerne til i passende længder. En af ledningerne forbindes med et filter, der stopper urenheder i vandet, og ledningen stikkes ned i vandspanden og ind i indgangen på hovedenheden.

Du kan indstille hyppighed og længde med den orange knap på hoved- enheden, der på næsten hele fronten er dækket af solceller.

Du kan indstille hyppighed og længde med den orange knap på hoved-
enheden, der på næsten hele fronten er dækket af solceller.

Hovedenheden har også en udgang, og herpå kobles ledningsstykker og dryphoveder i serie efter hinanden med den afstand, som du finder passende – med sammen-koblingsleddene kan du lave for-delinger. Ledningerne holdes fast i de enkelte potter med de små plastspyd, og dryphovederne lægges oven på jorden. Herfra drypper vandet så ofte og i så lang tid, som du selv har valgt på hovedenhedens betjening.

Se også:  Så nemt gør du din have smart
Robust og veldesignet

Denne indstilling foretages med en enkelt knap. Du kan for eksempel vælge, at der skal vandes hver dag (24 timer) i 15 minutter. Hvis der er 20 dryphoveder monteret, og spanden rummer 18 liter vand, kan du holde ferie i syv dage, uden at planterne tørrer ud – ifølge manualen. Her kan man også læse, at der er en vandkalkulator på en bestemt webside, men siden findes ikke. Forhåbentlig er denne fodfejl rettet i næste manual.

Gardena Aquabloom er et produkt af høj kvalitet. Det mærker du allerede, når du tager hoved-enheden i hånden. Den er tung, og opleves som særdeles robust – også betjeningsknappen virker solid. Enheden er smart designet, så du kan vælge enten at stille den op, lade den hænge hen over en (potte)kant eller montere den på en væg. Godt tænkt!

Se også:  Dyson klar med et monster af en ledningsfri støvsuger

Det samme høje kvalitetsindtryk giver ledninger, dryphoveder og andet tilbehør. Indstillingerne fungerer upåklageligt, og vandet drypper sagte ud af dryphovederne på en ensartet og kontrolleret måde. Det er en fornøjelse at se på, og man er tryg ved at forlade sin bolig. Planterne vil være mindst lige så sunde og saftspændte, når man atter vender hjem.

Vandet hentes i en spand og pumpes fra hoved-enheden ud til planterne.

Vandet hentes i en spand og pumpes fra hoved-enheden ud til planterne.

Du kan vande op til 20 planter, og med otte sammenkoblingsled kan du skabe en forgrening af vandledningerne, så potteplanterne kan fordeles hele vejen rundt om hovedenheden.

Gardena fraråder, at man lader andet end vand løbe igennem Aquabloom, så hvis du ønsker, at dine planter er velgødede, skal du altså sørger for at gødning i pille- eller pulverform, som du strør ud over pottemulden, før du vander.

Hele pakken koster knap 800 kr. Det er ikke nogen urimelig pris, selvom du ikke får hverken Wi-Fi-tilslutning eller appstyring. Tænk på, hvad en mellemstor potteplante, for eksempel et citrustræ, koster i dag. 400-500 kr. er ikke usædvanligt, og mange dyre potte- og baljeplanter er gået tabt på terrasser og altaner, mens familien var ude at rejse. Det undgår man med denne gennemtænkte selvvander.


TAGS
blomster
Gardena
have
smart hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S